Adana Valiliği öncülüğünde Adana Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi, Çukurova Belediyesi, Sarıçam Belediyesi, Kozan Belediyesi, Aladağ Belediyesi, Ceyhan Belediyesi, Pozantı Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi, tanıtım günlerine katılarak Adana’yı temsil eden değerleri, İzmir’de tanıtacak.

İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği Başkanı Arif Kayakşu, Adana'nın turizm değerlerinin tanıtılması, ekonomi ve ticari kapasitesinin artırılması ve alternatif turizm potansiyellerinin tanıtılmasının amaçlandığı Adana Tanıtım Günleri’nin, 30 Mart- 3 Nisan tarihleri arasında İzmir Karşıyaka Bostanlı Pazar Yeri'nde düzenleneceğini söyledi.

 ADANA’NIN EŞSİZ ESERLERİNİ İZMİR'DE TANITACAĞIZ

Dernek Başkanı Kayakşu, “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Adana’nın, kadim kültürü ve enfes yemekleri ile turizminin tanıtılacağı Adana Tanıtım Günleri’nde tarihi anıtsal yapıları, eşsiz doğası, geleneksel kültürü, dünyanın hala kullanılmakta olan en eski köprüsü Taşköprü’nün, Büyük Saat’in Tepebağ Evleri gibi Adana’nın eşsiz eserlerini İzmir'de tanıtıma sunacağız." dedi.


 ADANA HER ŞEYİ HAK EDİYOR

Ruan Fuarcılık destekleri ile gerçekleştirilecek olan Adana Tanıtım Günleri’ne İzmir Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor. İzmir Karşıyaka Belediyesi ise tanıtım günleri için İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği’ne yer tahsis etti. Ruan Fuarcılık Yetkilisi Ceren Giray, “İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği’ne destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin güzide kenti plakası gibi bir numara olan Adana her şeyi hak ediyor” dedi.

TÜM KATILIMCI BELEDİYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği Başkanı Arif Kayakşu, “Binlerce yıllık tarihi ve stratejik konumu sebebiyle bir çok medeniyete evsahipliği yapan güzel şehrimiz Adana’mız, kültür ve sanatta da dikkat çekmektedir, sadece kültür ve sanatta değil, tarihiyle ve mutfağı ile de her zaman ilgi odağı olmuştur. Kentimizin tanıtımı, yerli ve yabancı turistlerin ziyaretlerinin artması için önemli, bu sayede kent ekonomisine büyük katkılar sağlayabiliriz. Desteklerini esirgemeyen başta Adana Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, tüm katılımcı belediyelerimize teşekkür ediyorum. Etkinliklerimizde Adana Halk oyunları, Adana Kebabı ve Adana ev yemekleri de tanıtılacak. Adana kebabı lezzetini konuklarımıza tattıracağız. Adanalı Şairimiz Ahmet Selçuk İlkan’ın da sahne alacağı etkinliklerimizde,  bir de sürpriz bir star Adanalı sanatçımız konser verecek” diye konuştu.