Devir teslim töreninde, yeni dönem başkanı Sönmez'in duygulu anlar yaşadığı gözlenirken kendisine verilen desteğe layık olacağını belirtti.
JCI'nın hayatına farklı bir anlam kattığını söyleyen Sönmez, "Başkanlığa bu kadar hızlı bir şekilde ulaşacağımı tahmin etmiyordum. Güzel projelerimiz var ve arkadaşlarımızla birlikte projeleri bir bir hayata geçirmek istiyoruz. JCI, topluma genç girişimci ve lider kazandırmaya devam edecek" dedi.
JCI Türkiye Senato Başkanı Mehmet Erel ise JCI sayesinde bilgi birikimlerini ve tecrübelerini artırdıklarını belirtti. JCI'nın insan odaklı çalışma yürüttüğünü kaydeden Erel, 14 yıldır aynı heyecanla çalıştıklarını söyledi. Derneğin, bulunduğu kentlerde sosyal, toplumsal ve ekonomik yaşama katkı sunmaya çalıştığını söyleyen Erel, "JCI, insan hayatına büyük değer katan bir organizasyondur" diye konuştu.
Aylin Sönmez başkanlığındaki 2012 dönem yönetim kurulunda Aytaç Özelköse, Barış Kaya, Bahar Bindebir, Dilhun Çetindemir, Özlem Kocaöz ve Sinan Fikret Er, yer aldı. Gecede yeni üyelere JCI rozeti takıldı.
Devir-teslim törenine JCI 4. Türkiye Akademisi'ne katılmak üzere Adana'ya gelen JCI Türkiye Başkanları ve Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez de katıldı.
Törenin ardından sanatçı Lal, konser verdi.