Şube Başkanı Mehmet Tatar ve yeni Yönetim Kurulu Üyeleri, geçen ay yaptıkları kongre sonrası Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı makamında ziyaret etti. Mehmet Tatar, Aldırmaz’dan her zaman destek ve yakınlık gördüklerini belirterek, zemin etütlerinin sağlıklı yapılması için belediyede bir birim oluşturulmasını önerdi. Yeraltı sularının yükselmesi konusuna da değinen Tatar, bu konunun Adana’nın gündemine yerleştiğini anlattı ve sorunun bilimsel yöntemlerle çözülmesi gerektiğini vurguladı.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, ya suya uygun temel yapılması gerektiğini, ya da suyu engelleyecek önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi. Suyun temelden tahliyesiyle sorunun çözülemeyeceğini belirten Aldırmaz, “Su çekilince temelin altı boşalıyor ve bu da tehlike doğuruyor. Ama Sheraton Oteli yapılıyor ve tüm önlemler alınıyor. Çünkü temelde izolasyon yapılıyor. Bunun çözümü izolasyondur” dedi.
Kocavezir İş Merkezi’nde de temelden suyun çekildiğini söyleyen Aldırmaz, bunun sakıncalı bir yöntem olduğunu yineledi. Aldırmaz şöyle devam etti:
“Yeraltı suyu Adana’nın bir gerçeği. Binalar buna göre yapılmalı. Mevcut binalar için de önlem alınmalı. Yeraltından suyu pompayla çekmek çözüm değil. Kocavezir’de bir metre kadar doldurup sorunu çözelim istiyoruz, ama buna yanaşmıyorlar. Yeni bir firma gelmiş 3 milyon lira maliyet çıkarmış. Şimdi bunu aşağı çekmeye çalışıyoruz. Bu sorunun mutlaka çözülmesi lazım. Adana’da 2 baraj, kent içinden geçen kanallar, nehir ve içgöl var. Hayatımızda yer altı suyu var. Binalar buna göre dizayn edilmeli. Bunun çözümü de izolasyon. İzolasyon olmazsa olmaz.”