Adana Numune Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Turgut, Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Resmiye Kaya, Genel Sekreter Dr. Nuh Demirpas, Av. Ebru Atıcı Sevindik ile hekimler saldırıya uğrayan Dr. Yasemen Canöz ve Dr. Nurşah Özdemiri duruşmada yalnız bırakmayarak destek oldular. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI HEDEF GÖSTERİLMEMELİ
Adliye çıkışı yaptığı açıklamada döner bıçağı ile yapılan bu saldırı ile sağlık emekçilerine dönük şiddetin geldiği noktaya açıkça ortaya koyduğunu belirten Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Resmiye Kaya,” Bu durum yanlış giden sistemsel sorunların suçunun, yükünün hekimlere, sağlık çalışanlarına yüklenmesinin ve hedef gösterilmesinin bir sonucudur. Yetkililerin bu yöndeki söylemlerini değiştirmelerini, bu suçları işleyen kişilerin de gerekli cezaları almaları gerektiğini düşünüyorum” dedi.
KİŞİSEL GERGİNLİKLER HEKİME YANSITILMAMALIDIR
Hekimler hastalar için çalışmaktadır, onlar için var olduklarını söyleyen Adana Numune Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Turgut,” Hekimlere saldırmak ve hakaret etmek ile hastalar iyileştirilemez. Hasta ve hasta sahiplerinin kendi gerginliklerini hekime şiddet olarak yansıtmaları doğru değildir. Böyle giderse her hekimin başına bir de güvenlik görevlisi koymak gerekecektir. Bilinmelidir ki sağlık personeli de görevini yapan nitelikli bir kamu elemanıdır” diye konuştu.