Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu Fuayesi’nde düzenlenen törende konuşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Akça, kadınlara yönelik her etkinlikte büyük destek gördükleri Zihni Aldırmaz’ın kadın sorunlarına karşı duyarlı olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadınlar için İkadım Merkezi açıldığını ve merkezin tüm giderlerinin yine Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını kaydeden Çiğdem Akça, Zihni Aldırmaz’a teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da Kadın Meclisi’ne teşekkür etti. “Kadınlar bizim başımızın tacıdır” ifadesini kullanan Zihni Aldırmaz, “Kadınlar bizim en büyük destekçimiz ve hayat arkadaşımızdır. Kadına şiddet acizliktir, çaresizliktir” şeklinde konuştu.
Törene katılan AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk da, “Başkanlarımızı bir milletvekili olmaktan öte kadın olarak kutluyorum. Sadece kadına yönelik değil, şiddetin her türüne karşıyım. Bunların düzelmesi zihinsel dönüşümle olur. Özellikle evde çocuklarımız arasında ayrım yapmadan, kız erkek hepsine eşit davranılması gerekir. Şiddet gösterenlerde kişisel bozukluk olduğuna inanıyorum” dedi.
Törende Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da kadına yönelik şiddetle mücadeleye katkılarından dolayı plaket aldı.
Plaket töreninin ardından Kent Konseyi Kadın Meclisi Onur Üyesi Süheyla Tümöz’ün eserlerinden oluşan yağlı boya resim sergisinin açılışı Fatoş Gürkan Zopçuk, Zihni Aldırmaz, Mahmut Çelikcan ve kadınlar tarafından hep birlikte yapıldı.