“Kadın hakları diye bir ayrımı kabul etmiyorum. Kadın-erkek herkes eşittir. İnsan hakları vardır. Kadınlarımızın en ensani hakkına zaman zaman uygulanan şiddet ve negatif ayrımcılık modern ve gelişen Türk toplumuna yakışmamaktadır” ifadesini kullanan Zihni Aldırmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları söyledi: 

“Kadınlar fedakarlığın, duyarlılığın ve sevginin simgesidir. Ancak hal böyle iken son dönemlerde artan kadına şiddet olaylarını derin üzüntü ve kaygıyla izliyorum. Unutulmamalıdır ki her türlü fedakarlıkla bizleri yetiştiren annelerimiz de kadındır! Sevgi ve saygıda kusur etmemiz gereken kadınlarımız bizim baştacımızdır. Kadınlarımızın toplumdaki hak ettiği yeri alabilmesi adına her birey, her kurum üzerine düşeni yapmak zorundadır.”

Kadına değer vermeyen toplumların gelişemeyeceğinden hareket eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlayışla bugün çağdaş olarak kabul edilen birçok toplumdan önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdiğine dikkat çeken Zihni Aldırmaz, “1934 yılında kabul edilen Medeni Kanun ile kadınlarımızın eşit haklara sahip olması sağlanmış, kadınlarımız da her alanda sorumluluk almış ve başarılı olmuştur” dedi.

8 Mart tarihinin kadının erkek karşısındaki eşitsizliğinin ortadan kaldırılması yönündeki en önemli dönüm noktası olduğunu ifade eden Aldırmaz, şöyle devam etti:

“Toplumların gelişmesi ve demokrasinin tüm kural ve kurallarıyla yerleşmesi kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasıyla mümkündür. Bazen bir anne, bazen eş olarak bizlere verdikleri destekten dolayı kadınlarımızın hakkını ödememiz çok zordur. Bugün belediyemizde de her statüde çok sayıda kadın personel çalışmaktadır. Adanalı’ya verdiğimiz hizmetlerde kadın personelimizin özverili çabalarının önemi büyüktür. Toplumumuzun yarısı kadınlardan oluşmaktadır. Toplumun kalkınması kadınların da ekonomik hayata aktif olarak katılması ile mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, başarılar diliyorum.”