Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Kent Konseyi koordinatörlüğünde, Adana Kadın Dayanışma ve İlk Adım Merkezi (AKDAM) Derneği, Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin birlikte yürüteceği çalışmalara ait protokol Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatı ile yenilendi.

KADINA ŞİDDETE BİRLİKTE DUR DENECEK

Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan ve AKDAM Başkanı Av. Muhal İkikardeş ile AKDAM yöneticilerinin katıldığı protokolün ana konusu kadına şiddetin önlenmesi ve kadınların ekonomiye kazandırılması oldu.

“Kadına şiddetin önlenmesi için her türlü çalışmayı birlikte yapacağız” diyen Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, “Kadına şiddete dur demek için hep birlikte çalışacağız. Kadınlarımızı hep birlikte ekonomiye kazandırmanın yollarını arayacağız. İnşallah kadınlar da ekonomiye girdikçe ülke ekonomisine ve Adana ekonomisine katkı sağlayacak. Birlikte iyi işler yapacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan ise son dönemlerde yaşanan Özgecan Aslan ve Cansu Kaya cinayetlerine değinerek, Türkiye’de kadına şiddetin geldiği noktaya dikkat çekti. Ekrem Aslan, “Devletin ve kanunların kadına yönelik şiddete karşı yetersiz kaldığı noktada kadınlarımız ile kamu arasında köprü vazifesi gören kurumlara büyük görev düşüyor. Bunların başında Adana Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Kadın Dayanışma Merkezleri geliyor” diye konuştu.