Televizyon Programcısı ve Defile Koreografisti Uğurkan Erez, eski manken Doğa Bekleriz, Koza Televizyonu Program Yapımcı ve sunucusu Duygu Zengin, İŞKAD’ın davetlisi olarak ‘Masabaşı Sohbetleri’ etkinliğinde Cosecha Restoran Cafe’de İŞKAD üyeleri ve misafirleri ile bir araya geldi.

UĞURKAN EREZ, “KADINLARIN GÜCÜNE İNANIYORUM”

Türk kadınlarının çok özenli olduklarını, iyi ve güzel giyindiklerini ifade ederek söze başlayan Defile Koreografisti Uğurkan Erez, yaptığı sohbette şunları söyledi: “Tek şikayetim; kadınlar vücutlarını tanımadan giyiniyorlar. Kıyafet ne kadar güzel olursa olsun Proporsiyon yanlış olunca kıyafetin güzelliğini de yok eder. Vücutlarımızı tanıyarak giyinelim ve kıyafeti taşımasını bilelim. Duruş olarak ise, başlarımız her zaman dimdik olmalıdır. Kadın olmak özelliktir. Bir hanımefendi salona girerken dimdik girmelidir. Kıyafette renk seçimini iyi yapmalıdır. Ten rengini boğmayan, iç açan renkleri tercih etmelidirler. Son yılların renk yelpazesine baktığımızda bordo, kırmızı, yeşil renkler var ama her kadının gardırobunda her zaman kurtarıcı rol üstlenen siyah kıyafet mutlaka olmalıdır. Çünkü renkleri ve modelleri çok çabuk tüketiyoruz. Ben dolgun hanımefendileri beğenirim ama giyinmeyi bilmek çok önemli. Bir kadın ne kadar kilolu olursa bellerini ortaya çıkaran kıyafetler giymeleri lazım. Göbeği saklamak için bol kıyafet giymek çözüm değildir. Geçmişe ve tarihe bakıldığı zaman kadının gücü her zaman ön plandadır. Güçsüz olarak anılan kadınlar, eğitim eksikliğinden, ezilmişliklerden, belki psikolojik durumlardan dolayı öyle anılmaktadırlar. Benim inancım şudur ki kadın her zaman güçlüdür.” dedi.

DOĞA BEKLERİZ, “KADINLAR SADECE FİZİKLERİYLE DEĞERLENDİRİLMEMELİ”

Kadınların sadece fiziksel özellikleriyle değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizen eski manken Doğa Bekleriz, yaptığı konuşmada “Kadınların fizikleriyle değerlendirilmeleri ben çok rahatsız etmektedir. Kadının farklı özellikleri olduğunu unutulmamalıdır. Kadın güzel, akıllı ve başarılıdır. Kadınların ülke ekonomisine katkı veren nitelikleri bilinmelidir. Kadın birliktelikleri sürekli artmalı, birbirimize destek vermeliyiz.” diye konuştu.

BELGİN ÖZÇELİK, “DOST MECLİSİ YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

İŞKAD Masabaşı Sohbetleri etkinliğiyle bir STK olmanın dışında bir dost meclisi yaratmaya çalıştıklarını ifade eden İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik, “Pozitif enerji verecek konuklarımızı dostlarımızla buluşturuyoruz. Bu buluşmalarla yeni projeler planlamak, karşılıklı fayda sağlayacağımız, gerçek dost olacağımız, ortak fayda sağlayacağımız bir yakınlık olması çabasındayız. Renkli isimleri sohbetlerimize taşıyoruz. Iş kadınları için doğru giyinmek çok önemlidir. Zarif ve güzel olan bilgilerden dokunuşlar ediniyoruz. Bu dokunuşlar kendi tarzımızda, yaşamlarımızda hayat buluyor. Bu sohbetler hepimizin hayatında belki minicik belki de çok değişiklikler yaratmaktadır. ‘Şıklık, rahat olmamaktır’ sözü bazen yaşantımıza dahil oluyor. Ama rahat şıklıkta vardır. Ben konuklarımıza geldikleri, bizleri bilgilendirdikleri için çok teşekkür ediyorum.” diye konuşan Başkan Özçelik, Defile Koreografisti Uğurkan Erez’e teşekkür ederek plaketini verdi.