Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen panele Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, STK Temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Tükel; “Şiddetin Yüzde 40’ı Kadınlara, Yüzde 41’i de Çocuklara Karşı Uygulanıyor.”

Açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye genelinde kadına yönelik şiddette Adana’nın üst sıralarda yer aldığını açıkladı. Prof. Dr. Tükel “Bu şiddetin yüzde 40’ı kadınlara, yüzde 41’i de çocuklara karşı uygulanıyor. Temel sorun eğitim eksikliği. Ailede çocuk gördüğünü ileride kendi ailesinde aynen uyguluyor. Öncelikle kadınlarımızın, kızlarımızın eğitilmesi önemli. Bunlar eğitilsin ki kendi evlatlarını eğitebilsinler.” dedi.

Adana Şiddet Sırlamasında 2’inci...

Vali Yardımcısı Mehmet Seyman ise, kadına yönelik şiddetin ülke gündeminden hiç düşmediğine vurgu yaparak kadına yönelik şiddetin dünyanın ve ülkemizin önemli bir sosyal sorunu olduğunu ifade etti. Seyman konuşmasında şunları kaydetti;

“İstanbul’dan sonra Adana şiddet sırlamasında 2. sırada. Türkiye genelinde de yaralamalı şiddet konusunda 5. sırada. Hep aynı geleneksel cevapları vermemenin yolu öncelikle bu şiddet olaylarına temel teşkil eden erkek egemen kültür anlayışını değiştirecek tedbirlere önderlik etmektir. 2017 yılında dünya ve özellikle bizim gibi ülkeler hala kadına yönelik şiddetle uğraşmak zorunda kalıyor. Her yıl bu değerlendirmelerde bir önceki yıla göre bu insanlık ayıbını aşağı çekebilmiş miyiz? diye verilere bakıyoruz. Her yıl bir önceki yıla göre bu insanlık suçundan, bu insanlık ayıbından kurtulmak bir yana olaylar daha da artıyor.”

Panelistler Kadına Yönelik Şiddeti Anlattı

Açılış konuşmalarının ardından Moderatörlüğünü Prof. Dr. Filiz Yurtal’ın yaptığı panelde Doç. Dr. Müge Kantar Davran,” Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününün Anlamı Ve Önemi”, Doç. Dr. Deniz Ünal “Bilinen En Eski Ayrımcılık; Cinsiyetçilik”, ŞÖNİM Müdürü Kamuran Yerden “ŞÇNİM Hizmetleri”, AKDAM Başkanı Av. Muhal İkikardeş “Şiddetle Mücadele Hukuki Mekanizmalar, Dr. Olcay Karacan “Üniversitelerde Cinsel Taciz”, Öğr. Gör. Zuhal Akbaba Erkeğin Kadına Dair Güzellik Algısı” konularında sunum yaptı.

Panel sonunda KADUM Müdürü Prof. Dr. Oya Işık panelistlere çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti.

Panel anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.