Başkan Eskindağ,  Adana Kahveciler Odası aracılığıyla MEKSA tarafından verilmeye başlanan eğitim hizmeti ve belgeler için, üyelerinin vakit geçirmeden Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası’nda bulunan irtibat bürosuna başvuruda bulunmalarını istedi.
Eskindağ, Hijyen Eğitimi ve Belgesi almak için verilen sürenin 5 Temmuz 2014 tarihinde sona erdiğini, ancak başvurunun çok daha önceden yapılması ve eğitimin sıkışıklığa meydan vermeden verilmesi gerektiğini hatırlatarak, gecikme halinde Sağlık Bakanlığı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nca yaptırılacak denetimlerde belgesi olmayanlara 250 ile 1000 lira arasında para cezaları uygulanacağını da duyurdu.
Oda Başkanı Tuncay Eskindağ, konuyla ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık’ı da makamına giderek bilgilendirdi. 
Başkan Eskindağ, 05.07.2013 tarihinde yayınlanan 28698 sayılı Hijyen Eğitimi Yönetmeliği gereğince,  daha öncede portör muayenesi olması gereken kişilerin, yeni yasayla Hijyen Eğitimi ve Belgesi olmasının zorunlu hale getirildiğini, bu açıdan Kahveci esnafının da bu eğitimi ve belgeyi alması gerektiğini belirtti.
Eskindağ, bu doğrultuda Adana’da hizmet veren kahveci esnafına daha önce SMS yoluyla gereken başvuru uyarılarını yaptıklarını ifade ederken, medya desteğiyle de üyelerini ve kamuoyunu bilgilendirmeyi sürdüreceklerini kaydetti.
Birlik Başkanı Kazım Barışık da, esnaflarına yönelik doğru bilgilendirme ve mağduriyetlerini önleyici çalışmaları nedeniyle Oda Başkanı Tuncay Eskindağ’ı kutlarken, “Meselenize sahip çıktığınız için sizi tebrik ediyorum. Odalarımızı yakından ilgilendiren bu konuyu biz de yakından takip ediyoruz”dedi.
Barışık,  yasa kapsamında başta otel, restaurant, market, kasap, şarküteri, pastane, kantin işletmelerinde çalışanlar, deniz ürünleri satan işletme çalışanları, aşçılar, garsonlar, barmenler, kahvehane çalışanları, sebze, meyve, zeytin işleme tesisi, süt ürünleri tesisleri, su temini yapan işletmelerde çalışanlar, gıda pazarlama ve perakende sektörü, yiyecek içecek hizmetleri, toplum sağlığını koruyucu hizmet üreten işletmeler, güzellik ve saç bakım hizmetleri, kuaförler, kaplıca, hamam, sauna, dövme ve percing, makyaj, vücut bakımı yapan işletmelerde çalışanların her birinin,  kendi alanında belirlenmiş eğitimlere tabi tutulması ve belge sahibi olmasının zorunlu olduğunu söyledi.
Barışık, “Söz konusu işletme sahiplerinin ve yanlarında çalışanların 5 Temmuz 2014 tarihine kadar hijyen eğitimlerini ve belgelerini almaları gerekmektedir. Temmuz ayından itibaren denetimler başlayacak ve eksikleri olanlara idari para cezası uygulanacaktır. Bu nedenle tüm esnaflarımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyor,  eğitim ve belgelerini almaları için Birliğimizdeki MEKSA irtibat bürosuna, son günleri beklemeden süratle başvurmalarını istiyoruz.  Esnafımız, yasalara uysun, başvurusunu vaktinde yapsın, eğitim ve belgesini alarak mağdur olmasın” diye konuştu.