Seyhan İlçesi’nin; D-400 karayolunun güneyinde kalan tüm ana cadde, bulvar ve sokaklarında gerçekleşen uygulamanın Adana Emniyet Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin işbirliği ile gerçekleştiğini söyleyen Zabıta Daire Başkanı Tarık Öncel, operasyonların devam edeceğini bildirdi.
   6 ayrı ekibin eşzamanlı düzenlediği operasyonlarda kaldırım işgaline neden olan seyyar esnaf ile işyeri sahiplerinin eşyalarına el konulduğunu, ayrıca yasaların öngördüğü miktarda para cezası da uygulandığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tarık Öncel, “Büyük Saat, Kızılay Caddesi, Abidinpaşa Caddesi, Çakmak Caddesi, Cemal Gürsel Caddesi, Kuruköprü gibi bölgeler, vatandaşın yoğun olarak alışverişe geldiği yerlerdir. Buralarda kaldırım işgaline neden olan seyyar esnaf ile işyeri sahiplerine uyarılarda bulunmuştuk. Ancak, verilen süre içerisinde uyarıların dikkate alınmadığı gözlenmiştir. Bu nedenle Adana Emniyet Müdürlüğü ile Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri eşzamanlı olarak 6 ayrı bölgeye operasyonlar düzenledi. Uyarılara rağmen kaldırım işgalinde ısrarcı olan seyyar esnaf ile işyeri sahiplerinin eşyalarına el konuldu. Yasaların öngördüğü miktarda da para cezası uygulandı” şeklinde konuştu.
   Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tarık Öncel, kaldırımları yayaların kullanımına açmak için kentin her tarafında operasyonların devam edeceğini de sözlerine ekledi.