Bugüne kadar yapılan düzenlemelerde bedensel engelliler için uygun rampalar, görme engelliler için hissedilebilir yüzey kaplama çalışmaları ve sesli trafik sinyalizasyon uygulamalarının gerçekleştiğini ifade eden Başkan Vekili Aldırmaz, "Hedefimiz tüm Adana’nın ana cadde, bulvar ve meydanlarını engellilere engelsiz hale getirmektir" dedi.
"Bir gün herkes engelli olabilir" felsefesinden hareketle yürütülen çalışmalarda kaldırım yüksekliğini de aşağıya çektiklerini vurgulayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Tüm bireyler engelli adayı olabildiği gibi, çocuklar da, yaşlılar da engelli sayılabilir. Bu nedenle uygulamalarımızı bu anlayıştan hareketle sürdürüyoruz. Özellikle belediyemiz sorumluluk alanlarındaki ana cadde, bulvar ve meydanlarda 'Akıllı Dokunuş Projesi'ni uygulayarak, hem trafik akışını rahatlatıyoruz, hem de kenti engellilere engelsiz ortamlar yaratıyoruz" şeklinde konuştu.
Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ‘engelsiz kent’ çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Mimar Gülşah Gülpınar’la koordineli şekilde yürütüldüğünü sözlerine ekledi.