Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen törende konuşan Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı Adana’daki sivil toplum kuruluşlarının kendi alanlarının dışında sosyal sorumluluk projelerine de katkı sağladıklarını belirterek, “Özellikle TOBB’ye bağlı Oda ve Borsalarımız hiçbir projemizde bizleri yalnız bırakmadılar. Adana Ticaret Odası tarafından ilimize kazandırılan Kan Bağış Evi de bunun en somut göstergesidir” diye konuştu.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de kentte gerçekleştirilmesi planlanan sosyal sorumluluk projelerine imkanları ölçeğinde katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Özellikle Kızılay’ın gerçekleştirdiği etkinliklerin tümüne katılmayı görev olarak değerlendirdiklerini ifade eden Menevşe, “Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 78 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de yıllık kan bağış oranının, nüfusun yaklaşık yüzde 1′i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Adana Ticaret Odası olarak bu kutsal görevin daha uygun koşullarda yerine getirilmesine katkıda bulunmuş olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar ise Adana’nın kan bağışı konusunda Türkiye rekortmeni olduğunu söyledi. Hizmete açılan Kan Bağış Evleri’nin vatandaşlardaki kan verme eğilimini en üst seviyeye çıkardığına işaret eden Ahmet Lütfü Akar, “Hepimizin ortak bir amacı var. O da, her an herkesin ihtiyaç duyabileceği kanın, en hızlı ve güvenli şekilde temin edilmesini sağlamaktır. Sivil toplum kuruluşlarını bu çalışmanın içerisinde görmek bizleri hem teşvik, hem de mutlu ediyor. Başta Adana Ticaret Odası olmak üzere çalışmalarımıza destek olan tüm sivil toplum kuruluşlarına ve Adanalılar’a teşekkür ediyorum” görüşlerini dile getirdi.

İnönü Parkı’ndaki açılışın ardından Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar tarafından, Kan Bağışı Evi’nin yaptırılmasından dolayı ATO Başkanı Menevşe’ye teşekkür plaketi verildi.