Çukurova İlçe Belediye Meclisi’nde yaptığı gündem dışı konuşmasında Adana’nın nüfusu gittikçe büyüyen ve buna paralel olarak sorunları da artan bir şehir olduğuna dikkati çeken Kandemir, "Dünyada çağın hastalığı obezite olarak tespit edildi. Türkiye'de dahi bu konuyla ilgili çeşitli tedbirler alınıyor. Bu tedbirlerin okul kantinlerinde asitli içecek ve fast food yiyeceklerin satışının yasaklanmasıyla bu sorunu çözemeyiz" dedi.
Kendi okul çağlarından örnek veren Kandemir, "O yıllarda eğitim gördüğüm Adana Ticaret Lisesi’nin futbol sahası, basketbol ve voleybol sahası vardı. O dönemde diğer okulların da bahçelerinde öğrencilerin bu üç sporu yapacağı sahaları vardı. Bugüne geldiğimizde aynı Adana Ticaret Lisesi’nin o yıllardaki futbol sahası olan bölümüne ilave okul binası, basketbol sahasının olduğu yere lojman yapıldı. Doğal olarak bugün Adana Ticaret Lisesi’nde öğrenim gören öğrencilerin spor yapacakları bir metrekarelik alanları bile yok. Eğer bugün bizler çocuklarımızı spora yönlendirmek ya da onları obeziteden uzaklaştırmak istiyorsak, öncelikle onların okudukları okullarda spor alanlarını eksik etmemeliyiz. O nedenle Adana’ya bundan sonra yapılacak yeni okulların bahçeleri çok geniş tutularak spor alanlarının yapılmasına imkan verilmeli ve eski okulların bahçelerine yeni binalar yapılması alışkanlığından da kesinlikle vazgeçilmelidir" diye konuştu.
İkinci bir öneride daha bulunan Kandemir, bugün trafik keşmekeşliği ile mücadele eden Adana’da bulvarların çok dar olduğunu ve bu sorunun geçmiş belediye yönetimlerinin ileriyi görememesinden kaynaklandığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Bundan sonra bu kente yol yapıp bulvarlar açarken hem büyük düşünmek hem de yürekli olmak zorundayız. Örneğin bugün hali hazırda merkez ilçelerimizden birisi olan Karaisalı’ya giden 100 metrelik bir bulvarımız neden yok? Karataş'a giden çift yolumuz dahi yokken bunu söylememi abes karşılayanlarınız olabilir. Ama bizler yarınların daha doğrusu 100 yıl sonrasının Adana'sını dizayn etmeliyiz. Bunu bizler yapamaz isek kim yapacak diye sormak istiyorum. Büyükşehir yasal düzenlemelerle değil büyük düşünerek ve kararları uygulamak için yürekli olmayla çözüme kavuşur. Şehirlerin başında Büyük yazması değil o şehri yönetenlerin ufkunun geniş olması gerekir. Adana’nın bundan sonra yapılacak olan bulvarları, 40-50 yıl sonrası düşünülerek tasarlanmalı ve kesinlikle geniş tutulmalıdır. Bu olay, yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımıza boynumuzun borcudur."