Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’ndan, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Hastanesi Pediatrik Onkoloji Servisi’ne anlamlı ziyaret. Genç basketbolcular, kanser hastası çocuklarla bir araya gelerek, onlara moral vermeye çalıştı.

Kansersiz Yaşam Derneği’nce Sanko Holding’in katkılarıyla hayata geçirilen; ‘Kansersiz Yaşam İçin Bir Sayı Da Siz Atın Projesi’ kapsamında Gaatasaraylı milli basketbolcu Işıl Alben, Galatasaray Kadın Veteran Kadın Basketbol Takımı ve Adana Botaşspor Genel Menajeri Abdullah Kutlu ile birlikte ÇÜ Balcalı Hastanesi Pediatrik Onkoloji Servisi’ndeki çocuklarla bir araya geldi.

Projeye destek veren A Milli Kadin Takimi Oyuncularından, İstanbul Üniversitesi B.G.D Takımında forma giyen Tuğba Palazoğlu ve Galatasaray Kadın Basketbol Takım Kaptanı Işıl Alben, kanser hastası çocuklarla yakından ilgilenerek, onlarla sohbet ederek, keyifli anlar yaşadı. Çocuklara çeşitli hediyeler sunan Alben ve Palazoğlu, söz konusu çocuklarla yakından ilgilenip, onlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Kaymaz ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu etkinlikte konuşan Işıl Alben, “"Yaşları çok küçük ama yürekleri kocaman olan çocuklarımız erken yaşta hayatın zorluklarıyla tanışıyorlar. Ne kadar güçlü olduklarını yaşıtlarından daha önce öğreniyorlar. Onlar geleceklerini umutla planlıyor. Gelin onların büyüyen umutlarına destek verelim, yanlarında olduğumuzu hissettirelim ve en anlamlı sayımızı onlarla beraber atalım” ifadesini kullandı.

Tuğba Palazoğlu da, “Çocuklarımız her ne kadar istemeseler de hazır olmasalar da bu yaşta sorumluluğu çok ağır bir savaşa giriyorlar. Amaçları uğruna gözlerini karartıp mücadele ediyorlar. Çoğu bu mücadeleden başları dik bir şekilde hayata aramıza dönmeyi başarıyor” dedi.

Öte yandan, ‘Kansersiz Yaşam İçin Bir Sayı Da Siz Atın Projesi’nin, çocukluk çağı kanserlerinde moral, tedavi sonrasında motivasyon ve adaptasyon aşamalarına ve bunun tedavi sürecinde oynadığı önemli role dikkat çekilmesinin yanında çocukluk çağı kanserlerinde çocukların hastalık ve devamındaki tedavi zamanlarında sosyal hayattan oldukça uzaklaştıkları düşüncesi ile onlara tekrar sosyal hayatın bir parçası oldukları duygusunu hissettirmek amacıyla tasarlandığı kaydedildi.