Erkan Karakaya, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Kent Konseyleri, siyasi ayrım gözetmeksizin, beldede yaşayan tüm kesimlerin bir ortak akıl platformudur.

Kent konseylerinin oluşumunda Merkezi yönetimin temsiliyetinden tutun o yerleşimde yaşayan en küçük dezavantajlı sivil guruplara kadar her kesimin temsil edildiği demokratik ortamlardır. İnsanların hemşerilik hukuku çerçevesinde buluştuğu, kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının tartışıldığı, çözüm önerilerinin geliştirildiği demokratik bir şekilde ortak aklın örgütlendiği yerlerdir.

Geçtiğimiz günlerde basına da yansıyan, Kilis Kent Konseyi Başkanı Fikret Oğuztürk’ün tarafsız olması gerekir iken, temsil ettiği sıfatını kullanarak, kendi şahsi siyasi tercihleri doğrultusunda CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret içeren çirkin ifadelerini şiddetle kınıyoruz, Kilis Kent Konseyi başkanı kendi temsil ettiği siyasi yapı içerisinde Sayın Kılıçdaroğlu’na saldırarak prim yapmayı düşünüyorsa, kendisine temsil ettiği bu ünvanın bu tip girişimlere uygun olmadığını hatırlatmak isteriz.

Bir kent konseyi başkanı kapsayıcı, bütünleştirici bir konumda olması gerekir iken böyle seviyesiz ve yakışıksız ifadelerde bulunması Kent Konseylerinin temel misyonuna aykırıdır.  Kilis kent konseyi başkanı Fikret Oguztürk derhal Kilis Kent Konseyi Başkanlığından istifa edip, yaranmaya çalıştığı siyasi partinin herhangi bir temsiliyet kademesine aday olmalıdır. Kendisinin yanlış yerde olduğunu hatırlatmak isteriz.

Kilis Kent konseyi başkanı Fikret Oguztürk bu saygısızca paylaşımlarını kendi siyasi görüşü doğrultusunda birden çok defa yapmış olup, bu son paylaşımı ile birlikte Kilis Kent Konseyi üyesi olduğu Kent Konseyleri Platformu ve Kent Konseyleri Birliği tarafından da üyeliği askıya alınarak bir kınama metni yayınlanmıştır