Festivalin başarıyla gerçekleşmesinde Vali Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın verdiği desteğin büyük payı olduğunu belirten Ali Duran Karakaya, “Sayın Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü onların verdiği büyük destek festivalin bu kadar ses getirmesini sağladı. Ayrıca festivale katkı koyan engelli derneklerine, engelli spor kulüplerine, kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarına, gönüllü olarak destek veren kişi ve kurumlara, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadılar ve hep beraber bu güzel organizasyonu başarıyla gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.
Festival kortejinin ve Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nundaki gösterilerin büyük ilgi gördüğünü kaydeden Ali Duran Karakaya, “Kortej inanılmazdı. Kortejin bir ucu Büyükşehir Belediyesi önünde diğer ucu Atatürk Parkı’ndaydı. Müthiş bir katılım oldu. Gösterilerde de spor salonu tamamen doldu. Sadece engelliler değil, engelsizler de festivale katıldı. Bu festival ile Adana’da engellilerle ilgili olumlu ve doğru bir farkındalık yaratıldı. Zaten bütün amaç farkındalığı artırmaktı” dedi.
Ali Duran Karakaya, festivale yurt dışından Romanya, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden katılımlar olduğunu da hatırlatarak, festival sonrası bu ülkelerden kutlama mesajları aldığını belirtti.
Uluslararası alanda yapılan bu övgülerin kendilerine moral verdiğini ve engellilerle ilgili çalışmaları sadece festival döneminde değil tüm yıl boyunca yapacaklarını vurgulayan Ali Duran Karakaya, gelecek yıl festivalin daha görkemli olması için çalışmalara şimdiden başladıklarını ifade etti.