Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar kısa adı AKYED olan Akkapı Kültür, Yardımlaşma ve Eğitim Derneği'nin geleneksel hale gelen kermesine katıldı.

Kermesin açılış törenine katılan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar vatandaşlardan yoğun ilgi görürken törene Karalar ile birlikte Akkapı Muhtarı Fikret Gizir, Adana Büyükşehir Belediyesi Birimlerden Sorumlu Koordinatörü İbrahim Savcun ve AKYED Başkanı Haşim Turaçtemur ile birlikte Akkapı Mahallesi sakinleri katıldı.

 

KAVGA YOK, BİRLİKTELİK VAR

Adana'nın yıllar boyu kavgalarla gündeme geldiğini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar bu kavgaların Adana'nın lehine hiçbir yararı olmadığını belirterek el birliği ile Adana'yı kalkındıracaklarını söyledi. Karalar "Yıllar boyu Adana çekişmelerden çok çekti. Bu kavgalarda tarafların hiçbiri kazanamadı ancak kaybeden hep Adana oldu. Bundan sonra Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi diye bir ayrım yok. Elbirliği ile Seyhan için çalışacağız, Adana için çalışacağız ve kentimizi kalkındıracağız" ifadelerini kullandı.

 

BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZ HİSSEDİLECEK

Seyhan'ın güney mahallerinin yıllar boyu hizmetten yoksun olduğunu belirten Zeydan Karalar hizmet alamayan bölgelerin artık hizmet alacağını söyledi. Karalar, bu anlamda güney mahallerine imkanlar çerçevesinde yapılabilecek tüm hizmetlerin yapılacağını belirtti.

 

AKKAPI'NIN ÖNEMİ

Akkapı Mahallesi'nin tarihte önemli bir yeri olduğunu beliren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar mahallenin önde gelen isimlerinden Şeyh Cemil Nardalı'nı anmayı da ihmal etmedi. Karalar, Akkapı Mahallesi'nin tarihte önemli bir yeri var. Kaç kaç zamanında bir tek burası düşmanla mücadele eden insanlara kapısını açmıştır. Ayın zamanda öyle cesur bir mahalle... Toplumsal mücadele olduğu zaman, ülke söz konusu olduğu zaman hayatını hiçe saymıştır. Ben huzurunuzda şeyh Cemil Nardalı'nıda saygı, minnet ve rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Başkan Zeydan Karalar kurdeleyi keserek kermesin açılışını yaptı.