Adana’nın şehircilik anlamında meydan konusunda fakir bir kent olduğunu anlatan Başkan Karalar, “Adana şehir merkezinde muhakkak ki bir meydana ihtiyaç vardır” dedi. Kent Meydanı Projesi uygulanacak bölgeyi çok iyi bildiğini anlatan Belediye Başkana Zeydan Karalar, “Bölgedeki hak sahiplerini mağdur etmeyecek bir projenin uygulanması için çalışıyoruz. Balıkçıların, kasapların olduğu bölgede bir meydan inşa etmek Adana için çok önemli bir projedir. Hali hazırda çok kötü bir görünümü var o bölgenin. O bölgeye kurulacak meydan çevresindeki 7-8 ayrı mahallenin gelişimine de katkı sağlayacaktır. Kente nefes aldıracaktır” diye konuştu.

Kent Meydanı Projesi’nin uygulanacağı bölgenin sembol yapılarından olan Nuri Has Pasajı’nın restorasyondan geçirilip ticari ve sosyal anlamda eski aktif günlerine dönmesi için gayret ettiklerini belirten Başkan Karalar, “Kent Meydanı’nı projelendirirken balıkçı esnafımızın orada kalmasını özellikle istedik” dedi.

Balıkçılar Pazarı esnafı ve bölge halkının temsilcileri ile Belediye Meclis Salonu’nda görüşen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, görüşme esnasında konuyla ilgili teknik personel ve bürokratlarla da görüş alış verişinde bulunarak esnafın kafasındaki soru işaretlerinin giderilmesini sağladı.