Birlik Başkanı Nihat Sözütek, MARMOB Başkanı Yalçın Avcı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı açıklamada Adana'da mobilya sektörünün büyük yol kat ettiğini söyledi. Türkiye'de mobilya denince akla ilk İnegöl'ün geldiğini hatırlatan Başkan Sözütek, "Ancak son yıllarda mobilya sektöründe yapılan atılımlarla Adana da, İnegöl gibi bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İnanıyorum ki yakın zamanda Adana mobilya sektörünün önemli merkezlerinden biri haline gelecektir" dedi.

MARMOB Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Ağaç İşleri Federasyon Başkan Yardımcısı olan Yalçın Avcı ise Mobilyacılar Sitesi'nin yol sorunu ve sektörün genel sorunlarını dile getirerek, 1-6 Ekim 2019 tarihleri arasında Adana'da gerçekleştirilecek 12. Çukurova Mobilya ve Dekorasyon Fuarı için Başkan Karalar'dan destek istedi.

"FUAR SEKTÖR İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT"

Fuarın, Adanalı mobilya üreticilerinin yurt dışına açılabilmesi adına önemli bir fırsat olduğunu belirten Başkan Avcı, "Mobilya üreticileri olarak bir yandan sektörümüzün gelişmesi için çaba sarf ederken, bir yandan da ürettiğimiz ürünlerin yurt dışındaki pazar payını genişletmek için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvesini de alıyoruz. Fuarımıza yurt dışından katılım her yıl daha fazla artıyor.  Bu yıl ki fuarda sektör temsilcileri olarak 200 civarında yabancı alım heyetini Adana'da ağırlayacağız. Adana'ya davet edeceğimiz yabancı alım heyetlerinin yol, konaklama gibi giderlerinin karşılanması için Büyükşehir Belediyemizden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmasında Mobilyacılar Sitesi'ndeki yolların haline de dikkat çeken Başkan Avcı, site esnafının ve gelen müşterilerin kışın çamurdan, yazın tozdan mağdur olduğunu belirterek, site içi ve çevresindeki yolların bakım, onarım ve asfaltlama çalışmalarının yapılması için destek istedi.

KARALAR'DAN DESTEK SÖZÜ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da amaçlarının Adana'ya sınıf atlatmak olduğunu ifade ederek, bu işi toplumun tüm kesimleriyle birlikte başaracaklarını söyledi. Başkan Karalar, "Bu kent hepimizin ortak değeri. Sorunlara duyarsız kalamayız. Büyükşehir Belediyesi olarak imkanlar dahilinde üzerimize düşeni yapıyoruz. Ancak sorunların kökten çözümü için tüm Adana sırt sırta vermeliyiz" şeklinde konuştu.

Açıklamasında, Mobilyacılar Sitesi'nin yol sorunun giderilmesi için gerekli çalışmaların kısa zamanda başlatılacağını müjdeleyen Başkan Karalar, fuara gelecek konukların ağırlanması konusunda da destek sözü verdi.