Başkan Karalar, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’na mensup bir grubun basın açıklaması yaptığı esnada gerçekleştirilen canlı bomba saldırısı nedeniyle vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu.

Türkiye’nin uzun yıllardır terör kaynaklı büyük acılar yaşadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Terörün dini, milliyeti, ırkı olmaz. Terör terördür. Hangi gerekçenin ardına saklanılırsa saklanılsın terörist eylemlerin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Devletin kolluk güçlerinin Suruç’ta yaşanan bu kanlı saldırının faillerini en kısa sürede yakalayarak adli mercilere sevk etmeleri ve sorumluların hak ettikleri cezaya çarptırılmaları öncelikli talebimiz ve beklentimizdir” dedi.

Terörist girişimlerin öncelikli hedefinin halk arasında kaos çıkarıp sonrasında provokatif eylemlere sürüklemek olduğunu da hatırlatan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Halkımızın sağduyulu bir yaklaşımla kanlı ellerin kurguladığı bu oyunlara gelmeyeceğine inancım sonsuzdur. Bir kez daha gerekçesi ne olursa olsun masum sivilleri hedef alan bu kanlı saldırıyı şiddetle kınıyorum” diye konuştu.