Adanahabermerkezi.com 

Yoğun taleplerle 14 yıl önce Turizm Teşvik bölgesi ilan edilen Karataş ve Yumurtalık'ın tam da Cumhur ittifakı adayının Belediye Başkanlığını kazanmasının ertesinde bu avantajı iptal edilmişti. 13 yıl boyunca Turizm Teşvik Bölgesi olarak kalan Karataş ve Yumurtalık’a bu kapsamda bir yatırım gerçekleşmedi. 2019 yılında da Teşvik bölgesi olmaktan çıkarıldı.

Gelinen aşamada Karataş’ta, yıllardır yaşanan görüntüler tekrar yaşanıyor. Adana Büyükşehir ve Karataş Belediyelerinin imkanları ölçüsünde verdiği hizmetlerle Adanalı tatilini bu bakir sahillerde yapmaya çalışıyor. Daha önceki yıllarda olduğu gibi tesis olmadığı için Adanalının büyük bölümü tatilde başta Mersin olmak üzere diğer sahil şehirlerine gidiyor.

"MERSİN,ANTALYA,MUĞLA GİBİ ADANA'YA DA DESTEK VERİLSİN"

5 yıldızlı her şey dahil konseptli oteller ve tesisler olmaması nedeniyle derme çatma yerlerde barınma imkanı bulan Adanalı sayısı parmakla gösterilebilecek oteller dışında alternatif bulamıyor. Giyinme, duş gibi deniz tatili için gerekli altyapının yetersizliği sonucu yerli turist başka şehirler gidiyor. Yetersizlik sadece barınma konusunda yaşanmıyor. Kafe ve restoranların da ciddi ölçüde eksikliği bulunuyor. Bunların aşılması için Mersin’e Antalya’ya Muğla’ya verilen destek gibi devletin Adana'ya desteği gerekiyor.  

Karataşlı da haklı olarak soruyor; “Cumhur ittifakı”nın kazandığı Karataş’ta şimdi destek gelmeyecekse ne zaman gelecek?