Karataş Merkez mahalleler başta olmak üzere birçok ilçe de oluşan su baskınları sonrası evler ve iş yerleri su altında kaldı. Karataş Belediye başkanı afet ile ilgili Karataş Belediye Ekiplerini 7/24 göreve hazır tutarak vatandaşlara destek olarak mağduriyetleri karşısında gerekli desteği vereceğini belirtti.

Karataş Belediye başkanı Necip Topuz afet ile ilgili yaptığı açıklama ; “

Değerli Hemşehrilerimiz;

İlçemizde meydana gelen afet sebebi ile vatandaşlarımız ve Muhtarlarımız ile sürekli iletişim halinde olarak sel baskınları ve yaşanacak olumsuzluklar karşısında Belediye ekiplerimiz 7/24 hizmet vermiş, imkânların kısıtlı kaldığı durumlarda kurumlar arası iş birliği ile vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesi yönünde çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

2 gündür devam eden yoğun yağmurlar sonrası Tabur Mahallesi Su baskı,  Karşıyaka Mahallesi Mutlu Dede Caddesi, Bahçe Mahallesi Dere Taşkını, Yeni Mahalle Atatürk Caddesi, Kemaliye Mahallesi Çevre Yolu Caddesi, Dolaplı Mahallesi Su Baskını, Hacıhasan Mahallesi Kanal Taşkını, Kırhasan Mahallesi Su Baskını, Bebeli Mahallesi yağmur sebebi ile yıkılan ev, Karagöçer Mahallesinde çadırlarda yaşayan vatandaşlarımızın okullara yerleştirilmesi, Çavuşlu, Ataköy, Damlapınar, Tuzla Mahallesi, Tabaklar, Tuzkuyusu, Yeni Murat, mahallelerimizde hava muhalefeti kaynaklı yaşanan sıkıntılar karşısında gerekli müdahaleler gerçekleştirilerek sorun arz eden durumlar en asgari düzeye indirilmiştir. Özellikle yoğun yağmur sebebi ile baskın tehlikesi altında olan alanlarda iş makinalarımız ile yollar açarak tehlikeler önlenmiştir.

Afet başladığı günden itibaren Muhtarlarımız ve vatandaşlarımız ile mavi masa, sosyal medya ve saha ekibi arkadaşlarımızın kurduğu irtibatlar ile gerekli müdahaleler gerçekleştirilmeye devam edilmektedir.

Değerli Karataşlılar;  yaşanan afet sebebi ile can ve mal kaybının yaşanmaması temenni ediyor oluşabilecek her türlü sorun karşısında sizlerin yanında olacağımızı belirterek tüm ilçemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.  “

İfadelerine yer verdi.