Kadirli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yılında Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) Adana şubesi tarafından  Seyhan Oteli’nde düzenlenen etkinlikle kutlyandı. Kavak yönetiminin düzenlediği geleneksel kurtuluş gecesine Ak parti Adana Milletvekili  Fatoş Gürkan Zopçuk, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, MHP eski milletvekili Birol Büyüköztürk, MHP eski milletvekili Metanet Çulhaoğlu, MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Adana Vali Yardımcısı M. Ali Özkan, Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, KAVAK Genel Başkanı Adnan Sarıdoğan, Ankara Osmaniyeliler Derneği Başkanı Mustafa Çiçekli’nin yanı sıra bazı parti ilçe başkanları, meclis üyeleri, işadamları, bürokratlar, avukatlar, öğretmenler ve doktorlar katıldı.

 

KAVAK Adana Şube başkanı Eczacı Nuri Cesurer gecede yaptığı konuşmada etkinliğin anlamlı bir günü geldiğini belirterek,  “Bu yıl gecemiz çok anlamlı bir tarihe denk geldi. Bugün hem Kadirli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü, hem de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü birarada kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm hanımefendilerin  Dünya Kadınlar Günü’nü en samimi duygularımla kutluyor bizlere gösterdikleri sabır, şefkat, sevgi ve özverilerinden dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan günümüzde Kadirlimizin kurtuluşunun 93. Yıldönümünü de kutluyoruz. O günlerin ruh ve heyecanı içerisinde mücadele eden tüm kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyoruz. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın” diye konuştu.

Vakfın faaliyetleri hakkındada geceye katılanlara bilgi veren Cesurer, birlik beraberlik ve dayanışmanın güzel bir örneği olarak vakfa Kuzey Adana’da Barış Manço Bulvarı’nda yeni bir hizmet binası almanın mutluluğunu yaşadıklarını, yakın zamanda Kadirli’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini de yansıtacak şekilde düzenlenmesini tamamlayıp vakıf binasının açılışını yapacaklarını vurguladı. Cesurer, “Yeni binamızın şimdiden hayırlı olması dileğiyle huzurunuzda yardımsever KAVAK dostlarına tüm Kadirlillier adına yönetim olarak sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Gecemize teşrif ederek bizleri onurlandıran kıymetli hemşehrilerime sonsuz sevgi ve saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Gecede, dernek yöneticileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bayan konuklara gül dağıttılar. Geceye katılan konuklar sanatçılar eşliğinde gönüllerince eğlendi.