TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö hakkındaki açıklamalarını eleştiren ADD Adana Şube Başkanı Kayadan, "Vatanımızı, Atatürk'ün kurduğu devleti ve Atatürk'ün ilan ettiği Cumhuriyeti son nefesimize kadar savunmak namus borcumuzdur" dedi.

Şentop'un söyleminin ardınan basın açıklaması yapan Kayadan şu görüşleri aktardı;

"TBMM Başkanı Mustafa ŞENTOP'u "Cumhurbaşkanı, İstanbul Sözleşmesi'nden kararname ile çekildiği gibi Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nden de diğer uluslararası anlaşmalardan da çekilebilir" sözlerinden dolayı şiddetle kınıyor ve kendisini devlet ciddiyetiyle konuşmaya çağırıyoruz. Bu söz ve uygulamalar, yasaların, TBMM'nin ve millet  egemeliğinin yok sayılmasıdır.  

LOZAN TÜRKİYE'NİN TAPUSUDUR

Devletimizin tapusu olan Lozan'ı yıllardır eleştiren zihniyetin, vites arttırmasına  izin vermeyeceğiz. Boğazların, İstanbul'un, "mavi vatan"ın kilidini açmaktan bahsetmek, başta Gazi Meclis'in başkanı olmak üzere, hiç bir yurttaşın diline yakışmaz.  Bu sözler bizce gafletin, dalaletin ve Cumhuriyet karşıtlığının geldiği boyutun açık göstergesidir Atatürk'ün koltuğunda oturanların, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete ve devlete meydan okumalarına papuç bırakmayacağız. 

MUSTAFA ŞENTOP'U TARİHTEN DERS ALMAYA DAVET EDİYORUZ

Gazi Meclis'in Başkanı'nın dili, Lozan'da hezimete uğrayanlarla aynı olmamalıdır. TBMM Başkanı'nı tarihten ders çıkarmaya; tarihte emperyalizmi ilk kez yenilgiye uğratarak bağımsızlığını kazanan ve tüm mazlum uluslara örnek oluşturan Cumhuriyetimizin değerlerine ve milli egemenliğe sahip çıkmaya ve saygılı olmaya davet ediyoruz..  Atatürk'ün kurtardığı vatanımızı, Atatürk’ün kurduğu devletimizi,  sınırlarını ve Atatürk'ün ilan ettiği Cumhuriyeti son nefesimize kadar savunacağız.  Bu bizim namus borcumuzdur.