ADD Adana Şube Başkanı İsa Kayadan ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı “Kurtuluş Gecesi”ne CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, Elif Doğan Türkmen ve İbrahim Özdiş, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Güngör, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Seyhan ilçe Başkanı Abeydullah Kolcu, CHP Çukurova ilçe Başkanı Yüksel Erdoğan, CHP Yüreğir ilçe Başkanı İsmet Yüksel ,Eğitim-İş 2. Nolu Şube Başkanı İrfan Irmak, Tarsus Eğitim-İş Şube Başkanı Kurtuluş Gezen, Tarsus ADD Şube Başkanı Banu Ertoprak, Kozan ADD Şube Başkanı Zihni Çubukçu, Beden Öğretmenleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Kaplan, ODATV yazarı Şenol Çarık ile Atatürkçüler katıldı.


“LAİKLİK ,TOPLUM VE DEVLET YAŞAMININ AKLA VE BİLİME DAYATILMASIDIR”

Gecede konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan Adana'nın kurtuluş gününün önemine dikkat çekti Kayadan daha sonra Atatürkçülük ve Laiklik karşıtı söylemleri eleştirerek “Laiklik ,toplum ve devlet yaşamının akla ve bilime dayatılmasıdır” mesajını verdi.


Laikliğin ve Atatürkçü düşüncenin bir kez daha önemine değinen Kayadan şöyle konuştu;

“Laiklik her ne kadar din ve vicdan özgürlüğünü içerse de ,din ve vicdan özgürlüğünün tanınmış olması , o toplumun düzeninin laik olduğu anlamına gelmez.Öyle olsaydı ,Osmanlı da laikti denilebilirdi. Öysa Osmanlı laik değildi, sadece dinsel hoşgörü vardı. Oysa laiklik düzeni bütün din ve inançtan insanların eşit koşullarda aynı kurallara uymak durumunda bulundukları hiç kimseye dinsel ayrıcalık ve üstünlük tanımayan bir toplum düzenidir.


“LAİKLİK İNSANLARI KUTUPLAŞTIRMADAN EŞİT BİREY HALİNE GELMİŞTİR”

Ülkemizde laiklik kurtuluş ve kuruluşla temellenmiştir. İnsanları kutuplaştırmadan ötekileştirmeden eşit bir birey haline getirmiştir. Toplumun birlikte tutma harcidır çimentosudur. Bu bilgiler içerisinde laik eğitime müdahale etme onu temelden sarsmak, onun içini boşaltmaya çalışmak ,bu toplumun temeline atılmış dinamit etkisi yapar. Eğitim öğretim birliği ortadan kalkar çağdaş demokratik laik bilimsel ulusal eğitim ortadan kalkmaya başlar.sonuç yine kutuplaştırma ,yine ötekileştirme ,kendi gibi düşünüp kendi gibi davranmayanı ya kendine baskıyla dönüştürme , yada mahalle ve iktidar baskısıyla yaşam hakkını daraltma anlamına gelir. Bu baskıcı bir rejim demektir.Teokratik totaliter bir anlayıştır. Oysa bu anlayış özlediğimiz istediğimiz olması için mücadele ettiğimiz toplum barışını ortadan kaldırır.


LAİKLİK TEHLİKEYE ATILMIŞ DURUMDADIR”

“Laiklik birilerinin kafasında çok bir şey ifade etmese de bizim bu toplumda yaşam temelimizdir. Ortadan kaldırılmasına izin verilemez.Bütün müdahaleler tek tip insan yaratmak üzerinedir. Biat eden aklını, yüreğini ,başkasına kiralayan kula kulluk eden anlayış ,işte dün 15 temmuz karanlık kalkışmasını yapan anlayıştır. Bugün nasıl oluyor da 15 temmuz karanlık kalkışmasına karşı duranlar [EĞİTİM BİR SEN] bunu idrak edemiyor.

“BÜYÜK BİR SAMİMİYETSİZLİK VAR”

Burada bir samimiyetsizlik var aynı anlayış dün 4+4+4 rantçı, gerici dayatmacı ,eğitim sistemini önermişti. Bugün bu sistem tüm baskılara bütün kamufle edilmelere rağmen çökmüştür. 2015 Pisa sonuçları bunu ortaya koymuştur.Karanlık saatlerde karanlık bir eğitim sistemini ,bu toplum kaldıramaz.Bu toplumun var olma ,yaşama ,özgür , birey olma ereğiyle taban tabana zıttır.Yasal değildir, medeni değildir, bilimsel değildir, barışçıl değildir.


“İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ KALKSIN DEMEK PROVOKOTÖRLÜKTÜR”

Ülkenin içinde bulunduğu ağır koşullara rağmen bugün “İnkılap tarihi ve Atatürkçülük dersi kalksın” demek provokotörlüktür, algı operasyonudur, gündem mühendisliğidir,bugün iktidarın tüm başarısızlıkların üstünü örtmeye çalışmaktır.BU öneriler akıl vicdan imbiğinden geçmemiş talimatla verilmiş sözde çok seslilik aldatmacasıdır. Aslında bugün kü hükümet yetkilileri bu talihsiz açıklamaları yapan kişi ve kurumları bir gözden geçirmelidir.  BUGÜN TÜRKİYE CUMHURİYETİ HALKI BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK E KUVAYİ MİLİYE MÜCADELESİ VEREN TÜRKİYE HALKINA [ATASINA] KURTULUŞ VE KURULUŞ İÇİN BORÇLUDUR.

Bu ahde vefasızlığı bu nankörlüğü duymazdan görmezden geleceğimizi kimse sakın düşünmesin. Biz susuyorsak toplum barışı içindir korku seline kapıldığımız için değil. Bu ağır koşullarda milli ve temel değerlerimize yapılmış bir saldırıdır.Kınıyoruz demokratik hukuksal mücadelemiz sürecek. Eşgüdüm içerisinde Atatürk'ün eserlerine dil ve tarih bilincimize saldırma projelerine yenik düşmeyiz”


 

SONAY “ROTAMIZ ATATÜRK'ÜN YOLUDUR”

Konuşmanın ardından ADD Adana Gençlik Kolları Başkanı Alihan Sonay, kısa bir konuşma yaparak Atatürkçü gençlerin düşüncelerini paylaştı. Sonay, Atatürkçü gençlerin rotasının belli olduğunu ifade ederek,” Vazifemiz bellidir. Bir dakika bile düşünmeye gerek yoktur. Muhtaç olduğumuz kudret Atamızın gözlerinin ışıldayan mavisinde gizlidir” dedi. Atatürkçü gençler daha sonra şiirler okudu.


 

BARIŞ DOSTER CUMHURİYET KAZANIMLARINI ANLATTI

Daha sonra kürsüye gelen Kurtuluş Gecesinin onur konuğu olan Siyaset Bilimci ve Yazar Doçent Dr. Barış Doster,”Cumhuriyet Kazanımları”, “Kuvva-i Milliyenin önemi” , Atatürkçü dış politika” konularında fikirlerini aktardı.