Çevre mahallelerdeki öğrencilerin etüt alması ve çeşitli kurslar görmesi için KAYDER tarafından yapılan “Eğitim Yuvası”nın Bey Mahallesi’ndeki binasının açılışına katılan Zihni Aldırmaz, dernek yöneticileri ile birlikte “Hayırlı olsun” dilekleriyle kurdelayı kesti.
“Eğitim Yuvası” konferans salonunda derneğin çalışmaları ile ilgili slayt gösterisi eşliğinde bilgi veren KAYDER Başkanı Orhan Üstekidağ, “Derneğimizi 1.5 yıl önce kurduk ve ilk olarak Kayışlı’da mezarlık çalışmalarına başladık. Sayın Başkanımız Zihni Aldırmaz’ın desteği ile mezarlığı düzenledik, örnek bir hale getirdik. Bu arada eğitim çalışmalarına hız verdik ve burayı hizmete açtık” dedi.
Her faaliyetlerinde Zihni Aldırmaz’ın kendilerine destek olduğunun altını çizen Orhan Üstekidağ, eğitim merkezinde 40 öğrenciye gönüllü öğretmenler vasıtasıyla eğitim desteği verdiklerini anlattı.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, KAYDER’in çalışmalarından övgüyle söz ederek, “Buralar saygının sevginin olduğu yerler. Bir çok yerde eserler yapıyoruz. Koruyan var korumayan var. Buraya yaptığımız eserler korunuyor. Sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Kayışlı’daki mezarlığın örnek olduğunu kaydeden Zihni Aldırmaz, Saydam Caddesi’nin de asfaltlanacağı müjdesini verdi. Zihni Aldırmaz şöyle devam etti:
“Bu bölgeye yaptığımız hizmetler devam edecek. Doğudan batıya 4, kuzeyden güneye 6 bulvar açıyoruz. Seyhan Nehri üzerine de köprüler yapacağız. Mevcut imkanlarla bunları yapıyoruz. Metro’nun devri gerçekleşir imkanlarımız artarsa daha çok hizmet vereceğiz. Yeni yasa ile belediyemizin sınırları da değişti. Artık yaylamız ve denizimiz var, oralara da en iyi hizmeti götürmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Zihni Aldırmaz, KAYDER gibi derneklere her konuda, her zaman desteğe hazır olduğunu da ifade etti.
Konuşmaların ardından KAYDER Başkanı Orhan Üstekidağ, Zihni Aldırmaz’a teşekkür ederek, plaket verdi.
Açılışa KAYDER üyeleri, muhtarlar, mahalle sakinleri ve öğrenciler katıldı.