Adana HiltonSA’da gerçekleştirilen görkemli genel kurulda, mevcut Birlik Başkanı ve Başkan Adayı Kazım Barışık, salona gelişinde, davetliler, esnaf odası başkanları ve yönetim kurulu üyeleri tarafından konfetiler ve çiçeklerle, ayakta alkışlarla karşılandı.

 

Bakanlık Temsilcilerinin salonda yeterli çoğunluk bulunduğu yolundaki oluru üzerine, verilen teklifin kabulü ile Divan Başkanlığına Gaziantep ESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu’nun, yardımcılıklarını da Adana Şoförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Demir, Adana Minibüsçüler Esnafa Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Doğan, Adana Saatçi, Matbaacı, Tabelacı ve Camcılar Esnaf Odası Başkanı Celal Konuş, Adana Yorgancılar Esnaf Odası Başkanı Yahya Yılmaz seçildi.

 

Genel kurulda, Divan Başkanı Küsbeoğlu’nun daveti üzerine Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz ve Soma’da maden kazasında can veren vatandaşlarımız ve merhum esnaf sanatkârlar için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız okundu.

 

ESOB Genel Sekreteri Sema Kartalmış tarafından, yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü’nce gönderilen talimat yazıları okunarak genel kurulda oylandı ve kabul edildi.

 

Birlik Başkanı Kazım Barışık, davet üzerine kürsüye gelerek, üyelere hitaben anlamlı bir konuşma yaptı. Barışık konuşmasında,  öncelikle Soma’da yaşanan maden faciasında hayatlarını kaybeden yüzlerce emekçimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar, acılı aile yakınlarına da başsağlığı diledi. Barışık, “Milletimizin başı sağolsun. 25. Genel Kurulumuzda da, geçmişin hesabını yüzümüzün akıyla, önce Allah’a sonra sizlere veriyor olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Yüce Rabbime hamdolsun ki, Kazım Barışık olarak veremeyeceğim hiçbir hesabım da yoktur. Ben, esnaf ve sanatkârlarımın emanetini taşıyorum. Bu ulvi göreve yeniden talip olurken de, bugüne kadar yaptığımız hizmetler, ortaya koyduğumuz eserler bizim en büyük güç kaynağımız olmuştur. Bu kutsal emaneti, görevim süresince sizlere yakışır şekilde hep daha yukarılara taşıyacağıma huzurlarınızda söz veriyorum. Bizlerin amacı, dün olduğu gibi bugün de, esnaf ve sanatkârlarımıza layık oldukları hizmetleri verebilmektir. Bizim birlik ve beraberliğimizden rahatsız olanlara en güzel cevap da, bu salonda, bize vereceğiniz coşkulu destekle,  bütünlüğümüzü bir kez daha yüzlerine haykırmak olacaktır”dedi.

 

Dilek ve temenniler bölümünde, Başkan Adayı Bülent Öğrü, projelerini anlatan bir konuşma yaptı. Barışık da, Öğrü’nün iddia ettiğinin aksine Adana ESOB’a bağlı Oto Galericiler, Hurdacılar ve Oto Tamirci Esnafı’na yönelik 3 ayrı site yapıldığını, ayrıca birçok odanın site projesine de destek verildiğini söyledi.

 

Daha sonra seçimlere geçildi. Saat 17.00’ye kadar yapılan oy kullanma işlemi sona erdikten sonra sandıklar açıldı, oylar sayıldı. 559 üyenin oy kullandığı tespit edildi. Yapılan sayım sonucu Kazım Barışık’a 368, Bülent Öğrü’ye ise 189 oy çıktı. İki oy da geçersiz sayıldı.

 

Barışık’ın sonucun ilanı sonrası yaptığı konuşmada, salona gelerek meselelerine sahip çıkan, oy kullanan tüm esnaf ve sanatkârlara ayrı ayrı teşekkür ederken, “Artık seçim bitti, hepimiz için geçim derdimiz başladı. Bana burada destek olan tüm dostlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Allah, işinizi gücünüzü rast getirsin, bir dahaki seçimde hep birlikte burada buluşmayı nasip etsin” diye temennide bulundu.

 

Başkan Barışık’ın yönetim kurulunda Nihat Sözütek, Mustafa Göktaş, İlhami Uygunsözlü, Ünal Kurt, Metin Taylancı, Mustafa Gökay Karakuş, Kenan Yılmaz, Mustafa Atlı, Denetim Kurulunda Selahattin Güler, Nuri Zengin, Zürhan Kurt, Süleyman Oğuz, Ünsal Perçin, Disiplin Kurulunda Oğuz Başman, Mesut Yalı, Saruhan Yağmur, İbrahim İkidağ, Mehmet Ateş.