Vali İlhan Atış, eşi Birsen Atış ile DSİ 6. Bölge Müdürlüğü tesislerindeki bayramlaşma törenine gelen protokol davetlilerin bayramını kutladı.

Vali Atış, daha sonra 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zihni Aldırmaz, AK Parti Adana milletvekilleri Vahit Kirişçi, Fatoş Gürkan, Necdet Ünüvar, Ali Küçükaydın, CHP Milletvekili Hulusi Güvel, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Baytorun, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta'nın da bulunduğu masada konuklarla sohbet etti.

Atış, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de bayramların, sevincin hatta üzüntünün paylaşıldığı anlar olduğunu belirtti.

Bayramlarda, küskünlerin barıştığı ve bir araya geldiğini anlatan Atış, 'Dini bayramlarımızda bu özellik ön plana çıkar. Gerçi Adana'da küskün insan yoktur, birbirimizle barışık bir kentiz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da birbirimize olan sevgi ve saygımızı artıracağımıza inanıyorum' dedi.

Atış, bir gazetecinin maytap satışıyla ilgili sorusunu, 'Maytap satışları durdurulmuştu. Demek kıyıda köşede var. Arkadaşlarımız bunu da kontrol eder' diye cevapladı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bugün memleketin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı duyduğunu vurgulayarak, 'Dolayısıyla böyle bir günün fırsat olarak kabul edilmesi gerekir. Birlik ve beraberlik içinde bu bayramı idrak edeceğiz' dedi.

Aldırmaz, soru üzerine, 13 Eylül Pazartesi sabahı trafiğe kapatılacak Dörtyol kavşağındaki altgeçit çalışmalarının yıl sonunda tamamlanacağını belirtti. Karayolları Müdürlüğünün yaptığı ihaleye göre çalışmanın uzamayacağını anlatan Aldırmaz, 'İhale şartlarında belirtilen belli süre var. Bunun uzamayacağını düşünüyoruz. Biz de ilgili çalışmaları takip ediyoruz. Yalnız üçüncü altgeçit için 2011 yılında ihale yapılacak' dedi.

Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez de birlik beraberliğin, kardeşliğin arkadaşlığın yoğun yaşandığı bir bayramı kutladıklarını belirterek, 'Bu duyguların artması, gerilimin, kötü duyguların azalması bizleri sevindirir. Keşke bu duygular her zaman ön planda olsa. Tüm Adana halkının bayramını kutluyorum' dedi.

Bayramlaşma törenine, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.