ELBAN’IN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan ve yüce milletimizin bağımsızlığı için Samsun’da istiklâl meşalesini ateşlediği tarihin 103. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.
"Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir." diyen ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğarak umut dolu yarınlara yürüyüşüdür.
Türk Milletinin sönmeyen ve hiç sönmeyecek bağımsızlık meşalesi olan 19 Mayıs; tarih boyunca esareti asla kabul etmeyen, vatanına, istiklâline, milli ve manevi değerlerine uzanan tehditlere karşı canını ortaya koymaktan asla çekinmeyen aziz milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek 23 Nisan 1920’de milli iradenin hâkimiyetine, 29 Ekim 1923’te de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden en önemli adım olmuştur. 
Bugün bizlere düşen en büyük sorumluluk, şanlı tarihimizden aldığımız güç ve ilhamla yarınlarımızın teminatı gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak olacaktır.
Sevgili Gençler,
Milletler tarihlerinden aldıkları güçle yaşarlar, geleceklerini buna göre şekillendirirler.
Türkiye Cumhuriyeti; vatanını canından üstün tutan atalarımızın verdiği büyük mücadele ve fedakârlıklar sonucu, büyük sıkıntı ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek kurulmuş ve sizlere emanet edilmiştir.
Bu emaneti korumak, daha da yüceltmek, çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak için çok çalışmalısınız. Sizlerin, ideallerinin peşinden kararlılıkla giden, vatanını seven, ahlaklı, özgüvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur. Ülkemizin geleceği için özveriyle çalışmaya ve ülkemizi daha parlak yarınlara taşımaya hazır olmalısınız. 
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve Aziz Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik, ile siyasi parti ve iş dünyası temsilcileri de kutlama mesajı yayınladılar.