Adana Valisi Süleyman Elban

Adana Valii Süleyman Elban Kadınlar günü  nedeniyle yayınladığı mesajda "Kadınlarımızın gerek sosyal gerekse ekonomik hayatta hak ettikleri saygın yeri alabilmesi, fırsat eşitliklerinden yararlanabilmesi ve bireysel haklarına sahip çıkabilmesi açısından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” önemli bir farkındalık yaratmaktadır.  Bu duygu ve düşüncelerle tüm dünya kadınlarının gülümsediği bir gelecek dileğiyle; asaletin ve vakarın sembolü şehitlerimizin ve gazilerimizin kıymetli anneleri ile eşleri başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum." dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’de kadınların iş hayatında, karar alma mekanizmalarında, hayata dair her alanda erkeklerle eşit oranda yer alır hale geldiğinde, ülkenin gelişmişlik seviyesinin de aynı oranda yükseleceğini söyledi.

ADSİAD ve Çukurova SİFED Başkanı Süleyman Sönmez

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) ile Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı Süleyman Sönmez, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde tüm kadınlar için daha eşit bir dünya dileğinde bulundu.İş dünyasında daha çok kadının yer alması için gerek ADSİAD ve gerekse ÇUKUROVA SİFED olarak büyük gayret sarf ettiklerini kaydeden Sönmez, çağdaş ülke olma hedefinin daha eşit ve daha özgür kadınlarla gerçekleşebileceğini dile getirdi. Ekonomik hayatta lider, yönetici ve karar süreçlerinde daha çok kadının bulunduğu ülkelerin eğitimde ve toplumsal yaşamda da başarıya ulaştığına işaret eden Sönmez, Türk kadınlarının her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek güce ve kudrete sahip olduğunu ifade etti.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin,  kadınların her alanda eşit bir hayat sürebilmesi için mücadeleyi elden bırakmayacağını belirtti. Dr. Şevkin, kadın erkek eşitsizliğinin ve kadına yönelik her türlü şiddetin son bulması gerektiğini vurguladı.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Uludağ mesajında, insanlığın gelişmesinde önemli bir yeri olan kadınların Dünya insanlık ailesi için kadın demenin fedakârlık demek olduğunu belirtti.  Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ hayatımızın her alanına yön veren kadınların fedakârlıklarıyla, aile yapısı ve topluma verdiği emek ile onları seven, insanlığın umudunu yeşerten ve gelecek nesilleri yetiştiren özelliği ile değeri ölçülemeyecek kadar önemli bir konumda olduğuna dikkat çekerek "Umuyorum ki kadına yönelik yaşanan bu tür müessif olaylar son bulur. İnanıyorum ki kadının değer gördüğü, kadına yönelik şiddetin son bulduğu toplumlar daha başarılı, daha huzurlu ve geleceğe güvenle bakabilen nesiller yetiştirir. Bu bilinçle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. ”dedi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nün resmi tatil ilan edilmesi için bir kez daha iktidarı göreve çağırdı. 8 Mart'ın kutlama değil mücadele günü olduğuna dikkat çeken Ayhan Barut, "AKP iktidarında her gün daha da artan kadına yönelik şiddeti, tacizi, katliamları ve eşitsizliği mutlaka bitireceğiz" dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay

“Yaşamın her alanında üreten belediye” anlayışıyla hizmet sunan Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediyesi, kadınların gücünü ve emeğini yüceltip, görünür hale getiren çalışmalarla dikkati çekiyor. Kadın istihdamını artırıp, teşvik eden projelerin art arda yaşama geçirildiği Seyhan Belediyesi’nin  ve belediye meclisinin yönetiminde de kadınlar temsil makamlarında Seyhan halkına en iyi hizmeti sunmak için büyük bir özveriyle görev yapıyor. Kadın çalışanların, imzalanan toplu sözleşmeyle ayda bir gün regl ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde izin hakkını da elde ettiği Seyhan Belediyesi, geçtiğimiz hafta da kadın meclis üyesinin önerisiyle Gülbahçesi Mahallesi’ndeki 1 Nolu Parka “8 Mart Kadın Parkı” adını verdi.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir

Yüreğir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde belediye bünyesinde çalışan tüm kadınların izinli sayılacağını açıkladı. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Yüreğir
Belediyesi’nin gerçekleştirdiği her projede ve her hizmette kadın çalışanların da büyük emeğinin olduğunu söyledi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, kadınların yaşam yolculuğunun mimarları ve bir gün değil her gün takdir edilmesi gereken toplumun şefkat pınarları olduğunu söyledi. Kadınların annelik vasfının yanı sıra her alanda verdiği mücadelede gösterdiği fedakârlıkla anıldığını ve toplumun değerlerini ayakta tuttuğunu vurgulayan Esendemir, “Varlığıyla dünyayı şereflendiren, emeği ve alın teriyle hayat anlam kazandıran, tebessümüyle mutluluk saçan, bitimsiz şefkatiyle sarıp sarmalayan ve mesleğini tam anlamıyla yapan başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.  Başkan Topuz mesajında şu görüşlere yer verdi;  "Kadınlarımızın hayatımızın her köşesinde el üstünde tutulması gerekmektedir. 8 Mart kadınlarımızın haklarının kendilere teslim edilmesi için verdikleri mücadele karşısında ithaf edilmiş özel ve bir o kadar anlam yükü taşıyan önemli bir gündür. Kadınlarımızın toplumun her noktasında değerini en üst düzeyde tutmak üzere bizler bu zihniyetlere karşı duracağız ve kadınlarımızın toplumdaki yerini koruyarak var olma mücadelelerini destekleyeceğiz.  Tüm kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyor ve en içten dileklerim ile saygılarımı sunuyorum.   

İMO Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Tan

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Leyla Tan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Ülkemizin dört bir yanında evde, okulda, tarlada, fabrikalarda, işyerlerinde yaşamını sürdüren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem 

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir  mesaj yayımladı.  Hayatın en başından, sonuna dek, sevginin, fedakarlığın ve azmin anlamı olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, “Kadınlar, yaşamımızın her anında yanımızda olan, bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, eğiten, sevgisi ile kuşatan ve şefkatli yürekleriyle bir an olsun bile bizleri yalnız bırakmayan, en değerli varlıklarımızdır” dedi. Kadının gerçek ve öncelikli alanı hayattır diyen Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem; “Bunun yeterince desteklenmesi ve kadınlarımıza bu anlamda değer verilmesi gerekmektedir. Bunu yapan toplumların hak ettiği şekilde yükseleceği bir gerçektir. Bu duygu ve düşüncelerle Adalet İçin, Huzur İçin, Gelecek İçin, Özgürlük İçin, Refah İçin tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyor. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.