Yargı Çalışanlarından Kan Bağışı

Düzenlenen kan bağışı etkinliğine; Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Başsavcı Vekilleri Musa Ünel, Atilla Rahimi, Çağlar Ertaş, Kasım Kılıç ve Türk Kızılay’ı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ile adliyede görev yapan hâkim, Cumhuriyet savcısı ve yargı çalışanları katıldı.  Program dâhilinde geçmiş dönemlerde yapılan kan bağışına gösterilen ilgi neticesinde Türk Kızılay’ının kan bağışçıları için hazırladığı madalyalar Hâkim ve personellerimize taktim edilmiştir.  Türk Kızılay’ı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da, kampanyaya destek veren bağışçıların, yaptıkları bağışlarla hastanelerde şifa bekleyen hiç tanımadıkları ve bilmedikleri insanların yarasına merhem olarak iyiliği bulaştırdığını ifade etti.  

Kan stoklarının asgari seviyenin biraz üstünde olduğunu belirten ve Ramazan ayı öncesinde kan bağışı kampanyalarımızın her zamankinden daha çok  önem teşkil ettiğini anlatan Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ramazan Saygılı “Olası bir sıkıntıda 'acil kan ihtiyacı var' diye panik oluşmaması açısından stok seviyesinin artması önemli." olduğuna değindi. Kaynağı sadece insan olan, yapay olarak üretilemeyen kan ve bileşenleri birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Kan bağışının hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Sayın Ramazan Saygılı tüm adliye mensuplarını kan bağışına davet etti. Kızılay’ın, değişen ihtiyaçlara uygun bir kan tedarik sistemini kurguladığını söyleyen Kınık, salgın, ağır kış şartları ve ramazan ayı gibi kan bağışını olumsuz etkileyebilecek süreçlerde kan bağışı kampanyalarına ağırlık verildiğinin altını çizdi.

Kampanya çerçevesinde, Adana Adliyesinde görev yapan onlarca hâkim, Cumhuriyet savcısı ve yargı çalışanı, gün boyunca kan bağışında bulundu.