Dernek üyelerine, kıyma ve kuşbaşından oluşan kavurma konserveler ile Ramazan Gıda Paketi dağıtan Şube Başkanı Eyyüp Azan, hayırseverlerin yardımlarıyla temin edilen hediyelerle, ihtiyaç sahibi muhtaç insanların yüzlerini bu mübarek ayda güldürerek gönülleri fethetmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 

 

Adana Kan Hastaları Derneği'nde yapılan dağıtım töreninde,  Dernek Başkanı Şahin Özbingül ile birlikte hazır bulunan Kızılay Seyhan Şube Başkanı Azan,  kan hastası ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi ile kıyma ve kuşbaşıdan oluşan kavurma konserveleri dağıtırken yaptığı konuşmada, “

Kızılay olarak bu Ramazan Ay'ı bereket ve manası ile anlamı büyük olan ayımızda burada hazır bulunan kan hastalıkları derneği üyesi hasta kardeşlerimize ve ailelerine en azından evlerinde bir tas çorba  katkısı sağlamak ve gülen yüz ve gülen gönüller oluşturmak istedik. Bu yardımları, hayırsever bağışçılarımızın Kızılayımıza yaptıkları bağışları ile yapabiliyoruz.  Bu gıdaları burada dağıtarak, en azından bağışçılarımız ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi görüyoruz. Bu çaba ve yardımlar bizleri ayrıca mutlu kılmaktadır”dedi.

 

KAN BAĞIŞI İFTARDAN SAHURA KADAR DA ALINIYOR…

 

Başkan Azan, Kızılay olarak sadece mübarek Ramazan ayında değil yılın 12 ayında ihtiyaç sahiplerine imkanlar dâhilinde yardımlarını ulaştırma gayret ettiklerini belirtirken, “Tabi ki, burada en önemli unsur hayırseverlerimizdir. Kızılayımıza yaptıkları her yardıma, ihtiyaç sahiplerine kuruşu kuruşuna ulaştırıyoruz. Bir anlamda, bağışçılarımız Kızılayımıza ne kadar destekte bulunurlarsa, o kadar çok ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunuyoruz. Bu arada, bağışçılarımızın Kızılay’a yaptıkları ayni ve nakdi yardımlar, gelir vergisi matrahından düşülmektedir. Kızılay olarak ayrıca yardım toplama hizmetimiz de vardır. Bunların başında da Kan Bağışı toplamaktadır. Ancak, Ramazan nedeniyle kan bağışlarında önemli düşüş olmuştur.  Vatandaşlarımızın,  Ramazanda da kan bağışlarını iftardan sahura kadar belli noktalarda toplamayı sürdürüyoruz. Duyarlı halkımızın kan bağışına hassasiyet göstermesini önemle rica ediyoruz.  Kan bağışına Ramazanda da önem verelim” diye konuştu.

 

Dernek Başkanı Şahin Özbingül de, Kan Hastalıkları Derneği olarak her yıl kan hastası mağdur üyelerine,  erzak ve kuşbaşı - kavurma  yardımı yaparak her daim mağdur üyelerine sahip çıkan  Seyhan Kızılay Şube Başkanı Eyyüp Azan’a,  tüm üyeleri adına teşekkür ederek, bu yardımların tüm kurum ve kuruluşlara örnek olmasını temenni etti.