Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, şehit yakını, gazi, 65 yaş ve üstü yolcuları araçlarına almayan ve kötü muamelede bulunan Özel Halk Otobüsü sürücüleri ile yasal zorunluluk olmasına rağmen klima açmayan toplu taşıma sürücüleri hakkında gereken yaptırımların uygulanacağını söyledi. 
Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, klima açmayan toplu taşıma sürücüleri, şehit yakını, gazi, 65 yaş ve üstü ücretsiz kart sahiplerini almayan ya da kötü muamelede bulunan Özel Halk Otobüsü sürücüleriyle ilgili şikayetlerin son günlerde arttığına dikkat çekerek, vatandaşlardan  bu tür durumlarda araçların plakalarını alarak Adana ESOB, bağlı olduğu kooperatif ve Adana Büyükşehir Belediyesine bildirmelerini istedi. 

"ÜCRETLERİNİ BAKANLIK ÖDÜYOR"
Şehit yakınları, gaziler, 65 yaş ve üstü yolcular için ücretsiz binişin bağış değil, yasal bir hak olduğunu dile getiren Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "Şehit yakınları, gaziler, 65 yaş ve üstü insanlar bu ülkeye kanıyla, canıyla hizmet etmiş değerlerimizdir. Yaptıkları fedakarlık karşısında, devletimiz de kendilerine bir hak tanımış. Üstelik Türkiye'nin tamamında geçerli olan bu uygulama kapsamında her özel halk otobüsüne, şehit yakınları, gaziler, 65 yaş ve üstü için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aylık 1000 TL ödeme yapılıyor. Yani bu insanlar ücretsiz binmiyor, paralarını devlet ödüyor. Hal böyle iken bazı Özel Halk Otobüsü sürücülerinin bu insanlara karşı beleşçi muamelesi yaptığı, kötü davrandığı, araçlarına almadıkları, hatta zaman zaman hakaret ettikleri ya da otobüsten indirdikleri yönünde şikayetler almaktayız" dedi.