1997 yılından bu güne kadının siyasette eşit temsili konusunda savunuculuk çalışmalarını gerçekleştiren KA-DER’de 19 Haziran’da yapılan genel kurulda Genel Başkan Nuray Karaoğlu güven tazeledi.

Geçtiğimiz Yönetim döneminde de görev alan Çukurova Belediye Başkan yardımcısı Azime Kocacık, yeni dönemde de Nuray Karaoğlu’nun listesinde yer aldı.  Geçtiğimiz dönem Adana ve Genel Merkez düzeyinde dikkat çeken çalışmalara imza atan KA-DER yönetim Kurulu üyesi, İYİ Parti Meclis üyesi ve Çukurova Belediye Başkan yardımcısı Azime Kocacık, “KA.DER’in ilke olarak benimsediği tüm karar alma mekanizmalarında eşit temsili sağlamaya çalışmasının yanı sıra,  seçimle veya atama yoluyla  geldikleri mevkilerde kadınların karşılaştığı engeller ve çözümlere dikkat çekmektir.”dedi.

”TVLERDE CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ VAR”

Temel amaçlarının toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısına sahip olan kadınların karar alma mekanizmalarında eşit temsilini sağlamak olduğunu ifade eden Azime Kocacık şöyle konuştu;

KA-DER olarak “Siyaset Okulu” bu bağlamda “Şirin Tekeli Siyaset Akademisi” adı ile 2003 yılından bugüne kadar 2 bin 238 kadın katılımcıya eğitim verildi.   Akademisyenlerle birlikte toplumsal sorunları araştıran, bunlarla ilgili rapor çıkartan çalışmalara  imza attık.  TV kanallarını mercek altına alarak kadın konuk oranlarını incelediğimizde 5532 erkek konuğa karşın 582 kadın konuğun televizyon programlarında yer aldığını tespit ettik. Oran olarak ise bu verilerin %90'ı erkek, %10'u kadın demektir.”

KADINA DESTEĞE DEVAM

İstanbul Sözleşmesinden çıkılması konusunda da çalışmalar yapıldığını aktaran KA-DER Yönetim Kurulu ile  İYİ Parti Meclis üyesi ve Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Azime Kocacık sözlerini şöyle tamamladı;

“Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor İstanbul Sözleşmesi'nden çıkma kararı sonrası durum değerlendirmesi yapmak üzere online etkinlik gerçekleştirdik. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılma kararına ilişkin savunuculuk faaliyetleri için strateji geliştirme toplantısı yapıldı. Temel amaç toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık oluşturmak ve kadının karar alma mekanizmalarında yer alabilmeleri için desteklemektir. Adana ve Türkiye genelinde yaptığımız çalışmalarla gelecek nesillere cinsiyet eşitsizliğinin bittiği bir dümya bırakmak istiyoruz.”