Adana’nın merkez ilçesi Yüreğir’e Suriyeli sığınmacılar için kurulmak istenen ‘konteyner kent’ ile ilgili çalışmaların siyasi malzeme yapılmaması istendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adanalı çiftçilerden Rıfat Karabucak, Çotlu Köyü Muhtarı Süleyman Kılınç, Çotlu Sulama Birliği Başkanı Hasan Kirpi, Ağzıbüyük Köyü Muhtarı Ahmet Ersinadım’ın yanı sıra çiftçiler Fikret Doğan, Ziya Güler, Suat Elaz, Nuri Kılınç ve Mehmet Bilge ile birlikte, konunun siyasi malzeme yapıldığını vurgulayarak, ortak bir açıklamada bulundular.

Konteyner kente karşı olmadıklarını, ancak yer seçiminin yanlış olduğu görüşünü dile getiren Rıfat Karabucak, çiftçiler adına yaptığı açıklamada, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un konuya ilişkin duyarlılığına da dikkati çekti.

Rıfat Karabucak, “Adana’nın misafirperverliğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çotlu Köyü mera alanında sığınmacılar için kurulması planlanan konteyner kent, bölgede yaşayan ve geçimini de çiftçilik ve hayvancılıkla sağlayan insanlarımızı, başta güvenlik olmak üzere sosyal ve ekonomik açıdan olumsuz etkileyecek. Tek kaygımı budur’’ dedi.

Karabucak,  söz konusu bölgede  örneği çok az bulunan ve DSİ’ye ait basınçlı kapalı sulama sisteminin yer aldığına dikkati çeken Karabucak, ‘’Bu sisteme ait ana borular yine mera alanından geçiyor. Konteyner kent, sistemin işlemesine sekte vurabilir” diye konuştu.

Bölgede yaşayan köylülerle birlikte üreticilerin mağdur olmaması için yer seçiminin yeniden gözden geçirilmesi ve konunun siyasi bir malzeme haline getirilmemesi çağrısında da bulunan Karabucak, açıklamasını da şöyle sürdürdü;

“Biz, kendi insani amaçlarımız için yer seçimine karşıyız. Suriyeli misafirlerimizin daha uygun bir alanda misafir edilebileceğini düşünüyoruz. Sayın Valimizin bu tür konularda ne kadar duyarlı olduğunu biliyoruz. Kendisinin bölge halkının ve çiftçilerin sesine kulak vereceğinden hiç şüphemiz yok. Sığınmacılar için tarıma elverişli olmayan başka bir yer tespit edilebilir.”