Şevkiye, Varsaklar ve Çanaklı Mahallerinin ortak noktası olan Güneri Caddesi üzerinde kurulan iftar sofrasında, yaklaşık 3 bin vatandaş birlikte oruç açtı. Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün ev sahipliğinde gerçekleşen İftar programına belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EMEKLERİMİZ KARŞILIĞINI VERDİ
Binlerce vatandaş için kurulan iftar sofrasının hazırlıkları hava muhalefetine rağmen saatler öncesinden tamamlandı.Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, “Daha önce sel ve su taşkınlarına maruz kalan cadde ve sokaklarda yapmış olduğumuz yağmur suyu drenaj hattı sayesinde bugün yağan yağmurda emeklerimizin karşılığını verdi.” Dedi.

SİZLERE HİZMETÇİLİK YAPMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Meclis üyelerine vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür eden Başkan Öztürk, “1984’de çıkan yasa ile belediye başkanları hizmet yapmak için bakanlıklardan ödenek isteyebiliyordu.  Şimdi aldığımız ödeneğin emanetçisi olarak sizlere hizmet üretiyoruz, başkalarının söylediği gibi kimsenin cebine girmiyor ASKİ, temizlik, mezbaha, yaş sebze ve meyve hali,itfaiye, reklam, ilan panoları ve mezarlığın %40 geliri Büyükşehir yasasından dolayı yine büyükşehire aktarılıyor. Bu şartlar altında bize düşen bu şehrin hizmetçiliği, ve çıraklığını yapmak. Ben bunlara rağmen sizlere hizmetçilik yapmaktan gurur duyuyorum. Bugün buradan sizlerin de aracılığıyla tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Dün mecliste görüşülen İller Bankasından kullanacağımız 30 milyon kredi talebimiz onaylandı.” Diye konuştu.


İNSANIN DOĞDUĞU YER İKİNCİ KABESİDİR
Sosyal devlet anlayışına da değinen Başkan Öztürk, “İnsanın doğduğu yer ikinci Kâbe’sidir. İkinci Kâbe’me hizmet etmek benim için büyük şereftir. Vermiş oluğumuz bu yemek sizlerin kesesinden sizler için veriliyor helali hoş olsun. Bazıları eskiden Kaymakamlıktan Belediyeden yardım paketleri alıp seçim çalışmasında kullanarak partisine oy istiyordu. Biz mahalle muhtarlarımızın da yardımıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tespit ederek ramazan paketlerini ulaştırıyoruz. Sosyal devlet anlayışı bunu gerektirir.” Şeklinde konuştu. 
SİZ DESTEĞE DEVAM ETTİKÇE BİZLERDE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Çocukluk yıllarının geçtiği Kozan’da park nedir bilmediklerini belirten Başkan Öztürk, “Çocukluk yıllarımızda bir Millet Bahçesi vardı. Şimdi Kozan’da 49 tane park var ve bunlardan birini daha Karacaoğlan Mahallesi’nde 12 Haziran’da hizmete açıyoruz.  Belediye başkanı demek, halkın hizmetkârı demek. Siz varsanız bizde varız siz desteğe devam ettikçe bizlerde hizmet etmeye devam edeceğiz. Hepinizin ramazanı kutlu olsun” dedi. 
İftar programı Hakan Balcı’nın Tasavvuf Musikisi, ilahi ve semazen gösterisi ile devam etti.