Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası Ahi Evran Toplantı Salonu’nda esteworld Estetik ve Saç Ekim Firması’nın destekleriyle gerçekleştirilen eğitim seminerinde, ürün tanıtımı, eğitim ve görsel tanıtım, kuaförlük ve berberlik mesleğinin ince ayrıntıları, müşteriye davranma ve yapılan işten para kazanma konularına kadar birçok konuda bilgilendirme yapıldı.

Seminerde, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, esteworld Eğitim ve Satış Müdürü Metin Demir ile Birlik Başkan Vekili Nihat Sözütek, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Seyhan İlçe Belediye Meclis Üyesi Mustafa Göktaş ile Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Hacı Emin Ünal, Birliğe bağlı esnaf odası başkanları ile çok sayıda berber ve kuaför esnafı da hazır bulundu. 

ESOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Berberler Esnaf Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü’nün daveti üzerine kürsüye gelen Birlik Başkanı Kazım Barışık, öncelikle toplantıya kadar mesleklerine sahip çıkan bayan üyeler olmak üzere, salona iştirak eden tüm esnaflara ayrı ayrı teşekkür etti.

Barışık, okumanın, eğitimin öneminin Kur’an-ı Kerim’de dahi açık ve net olarak belirtildiğine işaret ederken, “Eğitim için buraya gelenler karlısınız. Gelmeyenler bence zararda. Çünkü, her eğitim insana yeni bilgiler sunar, insanı geliştirir, müşteriye yaklaşımını öğretir. Sizler de, buraya kadar gelerek, müşterilerinize ve mesleğinize olan saygınızı ortaya koydunuz. Sizleri kutluyorum. Esnafın asıl işi sevgidir, bizler önce insanı sevmeyi öğrenmeliyiz. Müşterilerinize göstereceğiniz güler yüz, tatlı dil her şeyden önemlidir. İşinizi severek yapın”dedi.

 

Esnafların piri Ahi Evran-ı Veli’nin “Akıl, Ahlak, Bilim ve Çalışma” prensibiyle esnaflığın özünü açık ve net olarak ortaya koyduğunu, “Hak İle Sabır Dileyip Bize Gelen Bizdendir, Akıl ve Ahlak İle Çalışıp Bizi Geçen de Bizdendir” diyerek de, meslekteki hoşgörü, yardımlaşma ve dürüst çalışana destek verdiğine işaret eden Barışık, “Sizler de, birer esnaf olarak meslek yaşamınızda her zaman Ahi Evran’ı örnek alın. Ahi Evran gibi düşünüp, Ahi Evran gibi davranın. Kazanan, kazançlı çıkan sizler olursunuz” diye konuştu.

Semineri veren esteworld Satış Müdürü Metin Demir de, Bursa’da düzenlenen kuaför etkinliğine katılan Adanalı kuaförlerin şovunu çok beğendiğini ve tebrik ettiğini belirtirken, “Adana bu alanda çok ileri durumda. Bursa’da çok güzle işler yaptınız. Sizleri kutluyorum”dedi.

 

Demir, slayt eşliğinde eğitimini verirken, iletişimin önemine dikkat çekerek, “İletişimi, halk ilişkileri, müşteri memnuniyetini bilmiyorsanız, hiçbir şey yapmıyorsunuz demektir. Müşterinizin yanında konuşurken, ses tonunuz bile çok önemlidir. İnsanlar önce beden dilinize, sonra ses tonunuza, sonra da bakışlarınıza göre değerlendirme yaparlar. Müşteri, dükkândan içeri girdiği andan itibaren ne köle, ne kraldır, müşteri patrondur. Onun dediği olur. Müşterilerinizi çok iyi tanımalısınız. Bunu başarırsanız o müşteri artık sizindir, başka dükkâna gitmez. Mutlu edemediğiniz müşterinin reklamı ise kötü olur. Bunun önüne geçmenin yolu da iyi reklamdan geçer” şeklinde konuştu.

 

Seminer sonunda, katılımcılara birer sertifika verilerek teşekkür edildi.