Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda, Akuatik Su ürünleri ve Kozmetik Ltd.Şti tarafından organize edilen ve Şirket Üretim Müdürü Can Uzunağaç tarafından verilen seminere Birlik Başkan Vekili ve CHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Göktaş, Yönetim Kurulu Üyesi ve Berberler Esnaf Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü, Adana Saatçiler, Tabelacılar, Reklamcılar ve Camcılar Esnaf Odası Başkanı Celal Konuş, Yüreğir Meslek Eğitim Okulu Müdürü Uğur Alptürk ile Müdür Başyardımcısı Necdet İnar ve 2011 Yılı Adana Ahisi seçilen Kuaför Sait Kılıç ile çok sayıda oda üyesi kuaför katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Ünal, Can Uzunağaç’ın IS0 9001 belgesi ve toplam kalite yönetimini anlatırken bir de bitkisel ürün tanıtımı yapacağını, ayrıca Denizbank ile Kuaförler Odası arasında kredi protokolü yapıldığını, Ocak 2013’te yapılacak Saç Şhov için de Seyhan Belediyesi’nden tarih beklediklerini belirtti.
Davet üzerine mikrofona gelen Birlik Başkan Vekili Göktaş da,   TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık'ın Adana dışında olması dolayısıyla aralarında bulunamadığını ve katılımcılara başarı dilediğini söylerken, üyelerin yararına böyle bir semineri düzenlediği için de Oda Başkanı Hacı Emin Ünal'a teşekkür etti.

Meslekteki yenilikleri takip eden ve bilgilerini tazelemek için havanın yağışlı olmasına aldırmadan seminere katılan oda üyeleri,  Birlik Başkanı Barışık adına tebrik eden Göktaş,  bu tip etkinliklerin ve toplantıların meslekteki gelişmeleri takip edebilmek açısından önemli olduğuna dikkat çekerken,  “Her gün bir yenilikle karşılaşıyoruz. Hızla gelişen dünyadaki teknolojiye ve bilgilere ulaşabilmek için bu toplantıların çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Öğrendikçe mesleğimizdeki eksikliklerimizi gidermede yeniliklere ulaşmada ve adapte olmada sıkıntı çekmiyoruz. Bilgi paylaşmayla çoğalır ve gelişir. Bu açıdan sizleri bir kez daha kutluyorum” dedi.

 Daha sonra Can Uzunağaç tarafından,  seminerin ilk bölümünde oda üyelerine ISO 9001 toplam kalite ve yönetim sistemi temel eğitimi belgesi ve yararları üzerine bilgiler verildi.   Can Uzunağaç, IS0 9001’in uluslararası kalite belgesi olduğun dikkat çekerek, buna sahip olmanın ise meslekte güvenilirlik ve kalite açısından tartışılmaz duruma geldiğinin kabulü olduğuna işaret etti.
Yeterli sayıda müşteri sayısına ulaşabilmek için esnafın yapması gerekenlerin neler olduğuna da değinen Uzunağaç, öncelikle güler yüzlü, dürüst olmak ve kaliteli hizmetle müşteride güven hissinin uyandırılması gerektiğini, müşteri kazanılmasında işyerinde çalışan diğer elemanlarında kılık kıyafetlerinden düzgün ve güler yüzlü olmasının etken olduğunu anlatırken, “ Eğer böyle bir iş yeri çalıştırıyorsanız ve insanlar size daha sık gelmeye başlamışsa bu sizin başarınızdır. Aynı zamanda fısıltı gazetesi yoluyla sizin ne kadar iyi bir işletmeci olduğunuz müşteriler arasında anlatılmaya başlanmış demektir. Bu hızla yayılır ve reklamın en tesirli en etkin ve vurucu silahlarından birisidir. Bundan sonra yapacağınız artık bu müşterilerinizi çoğaltmaktır“dedi.

Seminerin ikinci bölümünde ise, kuaförleri yakından ilgilendiren kozmetik ürünler konusuna değinen Can Uzunağaç, tamamen Türk malı ve yerli üretim olan,  Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Bölümü işbirliğinde Spirulina ile hazırlanan yüzde yüz doğal ve kendileri tarafından imal edilen çeşitli bitkisel maske, şampuan sabun vs. ürünleri uygulamalı olarak tanıttı.

Uzunağaç, çok ünlü şampuan markalarının bile içindeki kimyasal katkı maddelerinden dolayı kullanıldığında saçları ve cildi tahribata uğrattığını iddia ederek, kendi imalatları olan ve tamamen özel üretilen bir yosun türü olan Spirulinadan yapılan şampuanın daha yararlı olduğunu söyledi.
Uzunağaç, “ Toplumumuzda doğru diye bilinen bir yanlış var,  o da fazla köpüklü olan deterjan, şampuan ve sabunların kiri iyi çıkarttığı yönünde.  Halbuki;  aslı bu değil, köpük kimyasalların tepkimesi sonucu ortaya çıkan bir olay. Bizim ürettiğimiz kozmetiklerin hiç birisinde kimyasal maddeler bulunmamakta ve tamamen doğal maddelerden üretildiği içinde ne cilde nede saçlara zarar vermemekte. Aksine cilt yanıklarına güneş, yanıklarına cilt bozukluklarına iyi gelmektedir. Bu Türkiye'de bir ilktir, bu açıdan sizin ve müşterilerinizin saçları ve cildi düzgün olsun, sağlıklı olsun istiyorsanız bu ürünlerimizi kullanmanızda yarar var” diyerek tavsiyelerde bulundu.