Av. Veli Küçük, yaptığı açıklamada;

“Ülkemizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 28 Ekim 1923 günü “Efendiler! Yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz” demesiyle Ulusumuzun asla vazgeçmediği özgürlük ve eşitliği esas alan ve karakterine en uygun olan bu sistemi ve yönetim anlayışını hayata geçirdi.

Cumhuriyet, aynı zamanda parlamenter demokratik sistemdir ve çoğulcu demokrasidir. Kuvvetler ayrılığıdır ve laikliktir. Sosyal hukuk devletidir. Din ve vicdan hürriyetidir. Düşünce, ifade ve basın özgürlüğüdür. Hukukun üstünlüğüdür.

Yargının bağımsız olmadığı, yasaların ve vicdanın bir kenara itildiği, liyakatın esas alınmayıp da türlü türlü cemaat ve menfaat gruplarına fikrini, vicdanını teslim etmiş bir yargıyla kişi hak ve özgürlüklerini, insan onurunu korumamız düşünülemeyeceği gibi, bundan bahsetmemiz de mümkün olamaz.

Önemsediğimiz, vazgeçemeyeceğimiz bu kazanımların teminatı ve güvencesi, demokratik hukuk devleti ve hukukun üstünlüğüdür.

Cumhuriyet; aydınlıktır, çağdaşlıktır, demokrasidir.

Biz ulus olarak türlü zorluklardan bugünlere gelirken, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, çağdaşlaşmanın, aydınlanmanın ve demokrasinin yolunu açan Cumhuriyet değerlerine her koşulda sahip çıkmamız gerektiğini bugün çok daha iyi anlıyoruz.

Cumhuriyet Bayramı,  milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı milli bayramlarımızdan birisidir.

Adana Barosu olarak; millet egemenliğini ve hukukun üstünlüğünü esas alan, demokratik hukuk devleti ve bireysel hak ve özgürlüklerin teminatı olan Cumhuriyetimizi koruma ve yaşatma kararlılığı ile, tüm meslektaşlarımızın, Adanalı halkımızın ve milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarız.

Onun için 97 yıldır söylediğimiz gibi hala umutla, heyecanla ve coşkuyla yine diyoruz ki : Yaşasın Cumhuriyet... Kamuoyuna saygıyla sunarım." İfadelerini kullandı.