Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan temel atma törene Aladağ ilçe Kaymakamı Tamer Kılıç, İlçe Müftü V. Halit Kerimoğlu, Belediye Başkanı Hasan Gündüz ilçe ve köylerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam ve Belediye Başkanı 'da bu kursu yaptıran Akörenlilere teşekkürlerini ileterek hayırlı olması temennisinde bulunan birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Kaymakam Belediye Başkanı ve ilçe müftüsü hayırseverle birlikte temele harç attılar.


Açılış konuşmada İnsanların en hayırlısının Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerin olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Aladağ Müftü Vekili Kerimoğlu, Biz ilçe Müftülüğü olarak Aladağ`ın her yerinde Kuran öğretimini sağlayacak müesseselerin kurulması için özel çaba harcıyoruz.  Alemin her yerinde Kur`an hafızları var. Özellikle bizden öncekiler Kur`an`a ve İslam`a en büyük hizmeti yapmış. Kur`an kendisine hizmet edenleri yüceltir. Kur`an kendisini okuyanları ve kendisi ile amel edenleri en makbul kul olma derecesine yüceltir. Tabi Kur`an`ın öğrenilmesi ve öğretilmesi için daha fazla müesseselere ihtiyaç var. Buraya bir vakıf inşa edeceğiz, inşallah bu vakıf  ahirete kadar devam edecek`` dedi.

Özellikle Akören’e hizmet edecek olan Kuran Kursunun 150 m² alana sahip olduğunu Yeni kuran kursu bitene kadar 20 öğrencinin başka biryer de eğitime devam deiyor. İlçe genelinde Kuran hizmetleriyle ilgili bir şeyler yapmanın gayreti içerisinde olduklarını, Kerimoğlu, İlçe genelinde eğitim ve öğretim faaliyeti sürdüren 9 Kur’an Kursunun olduğunu ifade etti.

Tören çeşitli ikramı ile sona erdi.