Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı Hüseyin Kış, Adana ve Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını onur ve gururla kutladıklarını belirtti. Adana’nın ve Adanalıların, Mersin'in ve Mersinliler'in kurtuluş coşkusuna ortak olan Başkan Kış, "Tam 100 yıldır yanan bağımsızlık ateşimiz asla sönmeyecektir. Kurtuluş günün kutlu olsun Adana, kurtuluş günün kutlu olsun Mersin" dedi.

"BÜYÜK BİR ONUR VE GURUR GÜNÜ"

3 Ocak 1922 tarihinin Mersin ve Mersinliler için, 5 Ocak 1922 tarihinin de Adana ve Adanalılar için çok büyük bir onur ve gurur günü olduğuna dikkat çeken ÇUKUROVA SİFED Başkanı Hüseyin Kış, "Bağımsızlık aşkıyla yanıp tutuşan kahraman Adana ve Mersinli hemşehrilerimizin destansı mücadelesiyle bu aziz vatanın asla teslim alınamayacağı, işgale geçit verilmeyeceği dosta düşmana gösterilmiştir. Bu duygularla başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, sonsuzluğa uğurladığımız aziz şehitlerimizi, yiğit gazilerimizi, kadın-erkek, yaşlı-genç tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz" diye konuştu.

"BAĞIMSIZLIK BAYRAĞI SONSUZA DEK DALGALANACAK"

Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ateşinin Çukurova’dan yakıldığını, kahraman Adana ve Mersinliler'in 100 yıl önce yaktıkları bağımsızlık ateşiyle Fransız işgaline karşı görkemli bir direniş gösterdiğini aktaran ÇUKUROVA SİFED Başkanı Hüseyin Kış, "Bu duygularla 3 Ocak Mersin, 5 Ocak Adana’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıl Dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın kahramanları ile tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ülkemizin, Adana’nın Mersin'in kalkınıp gelişmesi ve daha müreffeh bir toplum için çalışan iş dünyasının temsilcileri olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Bu sorumluluk duygusuyla azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Çukurova’mızın kurtuluş günleri kutlu olsun" dedi.