Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen etkinlikte Mujinga Oyunculuk Atölyesi oyuncuları; Özge Özlütıraş, Mert Atalay, Ahmet Akyüz, Onur Paşalar, Emirhan Gökyıldız, Hülya Sönmez, Gülşah Boz, Şahin Vural ve Emma Mujinga Kankonde rol aldı.

Ünlü şair Nazım Hikmet Ran'ın Kuvayi Milliye Destanı Derlemesini başarılı bir performansla sergileyen oyuncular Adanalı sanatseverlere unutulmaz bir an yaşattılar.

Oyunculara UÇSG armağanların verilmesinden sonra sanatçı Zeynep Kankonde ile gerçekleştirilen interaktif söyleşide izleyiciler beğenilerini iletti.

Oyuncuların üç ay önce okula başladıklarını ve kısa sürede bu oyuna hazırlandıklarını belirten Zeynep Kankonde, “Bugün bu etkinlik bir Dünya Prömiyeri'dir. Hazırlık aşamasında zaman zaman yılgınlıga düşüp vazgeçme aşamasına geldik. Ancak sonra tüm güçlüklere karşın devam ettik. Sonucu görüyorsunuz. Bu etkinliği dünyanın her yerine taşıma hedefini taşıdığımızı söyleyebilirim. Kadro değişikliği -istemesek de- olabilir ama hedefimize ulaşmayı istiyoruz" dedi.