6-7-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek “Lezzet Festivali”  için Adana’ya gelecekler, damaklarda nefis tatlar bırakan sokak lezzetleriyle de tanışma imkanı bulacaklar. Türkiye’de 24 saati dolu dolu yaşayan kentlerden biri olan Adana, Lezzet Festivali ile damak tadını ve değişik yöresel yemekleri denemek isteyenlere farklı tatlar vaadeden sokak yemeklerini sunmaya hazırlanıyor.

60 yıldır aynı yerdeki seyyar arabasıyla lahmacun satan Ali amcadan, Adana’ya geldiğinizde şalgam içmeden dönmek olmaz diyenler için Ali Göde’ye uğramak bu lezzetlerin tadına varmak için sadece küçük bir başlangıç. Şamcı Celal’dan Şam tatlı yemek, Levent Börekçiliğin seyyar arabasından nefis böreklerin tadına bakmak ya da sabah kahvaltısı için 40 yıllık efsane Şen Çorba’ya uğramak da alternatifler arasında sayılabilir. Börekçi Rıza, Ağaçaltı Tatlıcısı, Kaburgacı Cabbar veya Cahit, Taş Kadayıfçı Gönül kardeşler, İzol Baklava gibi lezzetiyle ünlü pek çok noktada Lezzet Festivali için Adana’ya geleceklere unutamayacakları tatlar sunacaklar.

Lezzet Standları Merkez Park Galeri Festival Alanında 
Adana Valiliği himayesinde düzenlenecek ve üç gün sürecek “Adana Lezzet Festivali’nde” lezzet standları Merkez Park Galeri Festival Alanında kurulacak. Burada kurulacak 100’den fazla standda lezzet ustaları ve şefler farklı Adana lezzetlerini gastro şovlar ile konuklara tanıtacak. Adana kebabı başta olmak üzere, ciğer, şırdan, bici bici, analı kızlı çorbası, mumbar ve diğer yöresel yemekler de usta ve şeflerin sunumuyla tadılabilecek. Ayrıca bu lezzetler için atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.