Atatürk ve Kurtuluş Kahramanlarımızın Müfredat konularında daha az yer almasından duyduğu rahatsızlığı çekinmeden dile getiren Türkiye Liseliler Birliği tüm Türkiye de ki liselerde “İlk Dersimiz ATATÜRK” eylemleri düzenledi. Adana’daki birçok lise de “İlk Dersimiz ATATÜRK” eylemine katıldı. Türkiye genelinde masalar açarak bildiri dağıtan TLB’liler yeni müfredatın eksiklerini ve yanlışlarını halka anlattılar.
Yüzlerce lisede "İlk Dersimiz Atatürk" posterleri ile dönem açılışını yapan TLB'li öğrenciler bu müfredatı kabul etmediklerini ve Atatürksüz Müfredatın Milli olamayacağını, geçersiz sayılacağını bir kere daha vurguladı.

Liselilerin yaptığı “İlk Dersimiz ATATÜRK” eylemlerine ilişkin TLB Genel Merkezi, “Yüzlerce liseden, binlerce arkadaşımızla beraber yeni eğitim-öğretim yılına ilk dersimiz Atatürk diyerek başlıyoruz. Türkiye’yi içinde bulunduğu haklı mücadeleden başarıyla çıkarabilecek olan nesil bizleriz. Bu neslin de tek değişmez değeri Atatürk devrimleridir. Türk Gençliği kendisine verilen görevi hayatı pahasına yerine getirecektir, Cumhuriyet’i ve değerlerini sonsuza kadar var edecektir. ’’ ifadelerine yer verdi.