Erkan Koleji’nin İlköğretim, Ortaokul, Lise ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, lösemi (kan kanseri) hastası çocuklar için  tek yürek oldular.

Lösemili çocuklar yararına okul bahçesinde düzenlenen kermeste öğrenciler kendileri ve anneleri tarafından yapılan pastaları satışa sundular.

İlköğretim Müdürü Nazmiye Çabuk,Lise Müdürü Ahmey Ayyıldız ve ASML Müdürü Handan Menet ve Halkla İlişkiler Biriminin organize ettiği kermes, Erkan’ın diğer Eğitim Kurumlarının öğrencileri , öğretmen ve personelinin katılımıyla tam bir güç birliğine sahne oldu.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından da desteklenen kermes, okul bahçesinde gerçekleştirildi. Lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının karşılanması noktasında LÖSEV tarafından ortaya konulan çalışmalara destek verilmesi amacıyla düzenlenen kermese yoğun ilgi gösterildi.

Anneler, mutfakta marifetlerini sergileyip, büyük bir özenle hazırlamış oldukları yiyecek ve içecekleri okula getirirken, öğrenciler de okul bahçesinde özel olarak hazırlanan stantlarda bu yiyecekleri, öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra velilere satarak, lösemili ve kan hastası çocukların tedavisi için para topladı. Kermesten elde edilen gelirin de daha sonra LÖSEV’e bağışlanacağı kaydedildi.

‘Lösemiye Karşı Tek Yürek’ sloganı ile düzenlenen kermes hakkında açıklamalarda bulunan Erkan Koleji Genel Eğitim Koordinatörü İzzettin Yüzçelik, eğitimin; aileden çevreye, çevreden topluma karşılıklı etkileşerek gelişen ve sürekliliği olan bir bütün olduğunu, bu bütünlüğün en yoğun yaşandığı temel süreç ise bireyin öğrenim hayatı olduğunu vurguladı.

Erkan Koleji olarak, geleceğin güvencesi olan çocuklara sadece eğitim vermekle kalmayıp, onları hayata da hazırlarken, bu tür sosyal sorumluluk projeleri ile de toplumsal duyarlılıklarını arttırmaya çalıştıkları dile getiren Yüzçelik, kermesten elde edilen gelirin de lösemili ve kan hastası çocukların tedavisinin yanı sıra onların eğitimi için harcanacağını söyledi.