Adanahabermerkezi.com

Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu'nun elenmesinin ardından iptal edilen Çukurova Havalimanı ihalesinin ‘adrese teslim' olarak yeniden yapılacağını öne süren CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Hemen yanında büyük bir havalimanı olan Çukurova Havalimanı için 12 milyon yolcu garantisi verildiği söyleniyor. Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın yıllık kapasitesi 5 milyon olduğu ortadayken bu havalimanı için 12 milyon yolcu garantisi verilmesinin izahı yok” diye konuştu.

12 MİLYONLUK YOLCU GARANTİSİ İÇİN ADANA HAVALİMANINDAKİ YOLCU UÇUŞLARI DURDURULACAK MI?

Bu yolcu garantisi gerçeği ise Adana Havalimanının geleceği konusunda endişeleri yeniden arttırdı. Adana Şakirpaşa Hava Limanının yıllık yolcu kapasitesi 5-6 Milyon civarında.  Şayet doğruysa 12 Milyon yolcu garantisi için tüm yolcuların bu hava limanına yönlendirilmesi gerekiyor. Bu durum da, Adana Havalimanının pasifize edilip uzun süre sonra kapatılabileceği endişesini beraberinde getirdi.  İddialara göre Çukurova Hava limanı açılınca tepkileri azaltmak için sadece istanbul gibi bir iki noktaya günlük sayılı seferler düzenlenecek geri kalan tüm seferler Çukurova Havalimanına yönlendirilecek. Havalimanı kargo taşımacılığı için merkez yapılacak. Ardından tüm yolcu uçuşları Çuykurova Havalimanına yönlendirilecek.

ADANALILAR ŞAKİRPAŞA HAVALİMANINA SAHİP ÇIKACAK MI?

Şimdi Adanalılara düşen Adana Havalimanına sahip çıkmaktır.  Siyasiler, STK'lar kent dinamikleri özellikle de ekonomik çevrelerin Adana Havalimanına sahip çıkması kentin geleceği adına çok büyük önem arz ediyor. Yoksa 2002'de nüfus olarak 4. büyük kent olan Adana bugün, 7. büyük kente, Ekonomik olarak ta 6 büyük kentken, 16 büyük ekonomiye gerilediği gibi, süreç aynı şekilde devam eder.