Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası Adana Şubesi, gerçekleşen genel kurulun ardından ilk yönetim kurulu toplantısında görev bölümü yaptı.
Başkanlığa Mehmet Yılmaz’ın seçildiği Maden Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nde 2. Başkan; Serdal Özbek, Sayman; İbrahim Işık, Yazman; Elif Dinçer oldu. Ali Can Özdemir, Tolga Özkocagil ve Ozan Ay da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak.
Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanlığı’na getirilen Mehmet Yılmaz, olgun bir atmosferde gerçekleşen genel kurulun ardından yeni dönem çalışmalarına başladıklarını vurguladı. 

ÖZELLEŞTİRME FACİALARI ARTTIRDI

Yeni dönemde başta meslek içi eğitim, serbest çalışan üyelerin mesleki uygulamalarında karşılaşılan sorunların çözümü, teknik geziler, maden işletmeleri ziyaretleri, örgütlenme, genç madenci etkinlikleri, kadın komisyonu çalışmaları, bilirkişilik eğitimleri, seminer ve sempozyum gibi bilimsel aktiviteleri program dahilinde gerçekleştireceklerini kaydeden Yılmaz, serbest piyasa ekonomisinin oluşturduğu vahşi ortamda tek değerin para kazanma anlayışına dönüşmesine karşı mücadele edeceklerini söyledi. Plansız-programsız büyüyen köy ve kentlerde mühendislik hizmetlerinin sıra savma anlayışıyla karşı karşıya olduğunu ifade eden Yılmaz, “Günümüzde her alanda olduğu gibi madencilik alanında da yaygın olarak yaşanan özelleştirme ve taşeronlaştırma yaşanan faciaların nedenlerinin başında gelmektedir” dedi.

ETKİN KATILIM

Bütün maden işletmelerinin bilimsel ve teknik esaslara, uluslararası güvenli çalışma standartlarına uygun faaliyet göstermesini sağlayacak yasal düzenlemelerin yapılması gereğine işaret eden Yılmaz, “İlgili meslek disiplinlerinin koordineli çalışması ve işverenden mali bağımsızlığı sağlanmalıdır.  Maden mühendislerinin istihdam sorunu yeni dönemde oda olarak üstüne gidilecek diğer bir önemli konuyu oluşturmaktadır” diye konuştu.
Yılmaz, yeni dönemde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte tüm üyelerin etkin katılımı, görüş, öneri ve taleplerini göz ardı etmeyen bir anlayışla çalışacaklarını sözlerine ekledi.