ÇÜ Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Soma’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden 301 işçiyi anmak ve iş kazalarına dikkat çekmek amacıyla farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. ÇÜ Eğitim Fakültesi önünde bulunan yola, kömürlerle maden işçisi silueti çizen öğrencilerin resimleri yoğun ilgi gördü.

Elinde kazma ile çalışan işçi figürünün kalıbını çıkararak yol boyunca yere çizen öğrenciler, bu daha sonra tek tek kömürle bu figürlerin içini boyayarak madencilerin gölgelerini oluşturdu.

 

“Gölge, Gerçekliğin Aynasıdır.”

Maden işçisinin çalışma halinin siluetlerini, üniversitede yerlere gölgelendirme çalışmasıyla resmedilmesinin fikir babası olan Resim İş Öğretmenliği Bölümünde okuyan Ahmet Avcı, “Bunu yapmaktaki amacımız, Soma’daki maden işçilerini unutturmamak.” dedi. Herhangi bir şeyin varlığını en görünür yapacak şeyin, onların gölgeleri olduğunu söyleyen Avcı, “Gölge gerçekliğin aynasıdır. Var olmaktan şüphe duymamamız, gölgenin var olmasına bağlıdır. Gölgelerimiz ile düşüncelerimizi hatırlatmaya devam ediyoruz” dedi.