Seminere Adana da bulunan değişik meslek grupları ve sivil toplum örgütleri katıldı. Başkan Çelikcan Belediye hizmetlerinin yanı sıra Adana ile ilgili düşüncelerini de açıkladı. Adana’nın bereketli topraklar üzerinde kurulu olduğunu ve deyim yerin de ise ‘Adam eksen biter’ şeklinde olduğunu belirtti. Adana’da tek eksiğin moral ve motivasyon olduğunu belirterek ‘Adana kendi kendine yetebilen birkaç şehirden bir tanesi. Bizim tek eksiğimiz moral güven ve motivasyon. Bunu da siyasi partilerimiz, işadamlarımız sivil toplum örgütlerimiz ve şehri yönetenler en kısa sürede sağlamamız lazım.’şeklinde konuştu.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Müdürü Yrd.Doç.Dr. Gözde Ramazanoğlu Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’a teşekkür etti.

İKTİDAR VE MUHALEFET ADANA’NIN MENFAATİNDE BİRLEŞMELİ

Sunumda Yüreğir’de yapılan sosyal projeleri ve hizmetlerini anlatan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘Her şeyden önce Adanalılık ruhunu ön plana çıkarmalıyız.’ dedi.
Özellikle Gaziantep ve Kayseri’nin örnek alınmasını gerektiğini belirten Başkan Çelikcan ‘O bölgenin bütün seçilmiş insanları muhalefeti ve iktidarı ile kentlerini ilgilendiren en ufak bir olayda bir araya gelip güç birliği yapıyorlar. Biz de bunu başarabilirsek Adana’da bulunan yatırımcılara ve dışarıdan gelecek yatırımcılara güven veririz.

ADANALININ PARASI BANKADA BEKLİYOR

Adana’daki yatırımcılara moral ve destek vererek bankalarda bulunan paralarını yatırıma dönüştürmeleriyiz. Bunun için uzun vadeli bir plan yaparak yatırımcılarımızın önünü açmamız lazım. İşadamlarımız da önünü görerek ona göre yatırımlarını daha rahat ve güvenli bir şekilde yapabileceklerini düşünüyorum.

YATIRIMLARIMIZ KATLANARAK ARTTI

 Göreve ilk geldiğimizde iyi bir planlama yaparak neler yapabileceğimizi hesapladık. En başta personel sayımızı onları mağdur etmeden diğer kurumlara göndererek oradan tasarruf sağladık. Gelirlerimizi artırdık. Bütçemiz 47 milyon iken bugün 117 milyona çıkarmış bulunmaktayız. Bizden önce yıllık yatırım 4 milyon iken bunu katlayarak 40 milyona çıkardık.  Bunu yanı sıra borçlarımızda da önemli düşüş sağlandı. 109 milyon borçla devraldığımız belediyemizin borcunu bugün 88 milyona düşürdük.

20 YILDA YAPILANDAN DAHA FAZLASINI DÖNEMİMİZ İÇERİSİNDE YAPTIK

Yüreğir de göreve ilk geldiğimiz de yaptığımız anketlerde vatandaşlarımızın en önemli isteği yol oldu. Biz de plan ve programımızı yaparak şehir merkezi ve köylerde asfalt çalışmasını başlattık. Bu güne kadar  kadar Yüreğirde yol sorununu çözmek için 30 milyon TL yatırım yaptık. Bu yatırım dâhilinde 170.000-ton asfalt kaplama yaparak 1000 sokağın asfaltı tamamlandı. Bunlara ilave olarak 500.000 m2 kilitli parke yapılarak 430 sokağın kilitli parkesi yapıldı. 80.000-ton asfalt kullanılarak 2200 sokağın asfalt yaması yapıldı. Yine Adana ilk defa belde ve köylerimizde 650.000 m2 çift katlı emülsiyonlu sathi kaplama yaptık. Tüm işlerin yapılması için mevcut makine parkı yetersizdi. Makine parkımız yeniledik.  Makine parkımızı yenilemek için 3,5 milyon TL harcayarak, 1 adet greyder, 1 adet ekskavatör, 3 adet silindir, 5 adet büyük kamyon, 1 adet nakliye için tır, 1 adet asfalt kazıma makinesi, 1 adet finişer (asfalt serme makinesi) aldık ve Yüreğirlilerin hizmetine sunduk.

KÜLTÜR EVLERİMİZ BİLGİ YUVASI OLDU

Yüreğir'de yaşayan vatandaşlarımızın tanışmasını,  kaynaşmasını sağlayacak, eğitim ve ekonomilerine katkı koyacak, ilçemizin sosyo-kültürel ve demografik yapısına en uygun sosyal projemiz olan Kültür Evlerini birer bilgi, eğitim, meslek yuvası olarak hemşerilerimizin hizmetine açtık.  Şu anda 8 adet Kültür Evimiz tamamlandı. Vatandaşlarımızın hizmetinde.

KÜLTÜR MERKEZİMİZ

Yüreğirin acil ihtiyaçı olan Kültür Merkezini Kazım Başer Parkı içerisine inşaa ediyoruz. İhalesi gerçekleştirdi.Bir yıl içerisinde bitirilmeyi hedefliyoruz. 1000 kişilik konferans salonu ve 2 adet 200 kişilik çok amaçlı salonu olan peyzajı, otaparkı ve mimarisiyle şehrimize değer katacak bir eser olacak. Yüreğir, Sarıçam ve Seyhan’da yaşayan vatandaşlarımıza hizmet edebilecek.

TAZİYE EVİ

İhtiyacı ve uygun yeri olan mahallelerimize Taziye Evi yapıyoruz. Yunus Emre Mah. yapıldı. Yeşilbağlar Mah. Yapılmakta, Özgür Mah. yapılacaktır.